Matti Nykänen menehtyi vuosi sitten – Pia-vaimon terveys petti mäkilegendan kuoleman jälkeen

Pia Nykänen kertoo rankasta vuodestaan ja nykyisestä elämästään leskenä 11:07
Pia Nykänen kertoo rankasta vuodestaan.

Pia Nykänen ei ole palannut vieläkään töihin rakkaansa kuoleman jälkeen.

Mäkilegenda Matti Nykäsen kuolemasta tulee tänään kuluneeksi tasan vuosi. Nykänen oli vielä pari päivää ennen kuolemaansa keikalla Helsingissä, jonka jälkeen hän suuntasi kotiinsa Joutsenoon.

Mäkilegenda oli koko viikonlopun huonovointinen, eikä mikään ruoka pysynyt sisällä. Myöhään sunnuntai-iltana Nykänen oli kävellyt pesuhuoneeseen, mistä Pia Nykänen löysi miehensä menehtyneenä. Nykäsen yllättävä kuolema tuli Pialle järkytyksenä.

– En unohda sitä päivää ikinä, se oli todella järkyttävää. En olisi voinut ikinä kuvitella, että hänen elämänsä päättyisi niin, Pia kertoi MTV Uutisille alkuvuodesta.

Mäkikotka ei halunnut kuluttaa sairausmurheillaan vaimoaan, joten Pia ei tiennyt Nykäsen sairastaneen haimatulehduksen kahdesti jo aiemmin. Kolmanteen haimatulehdukseen Nykänen menehtyi.

– Hän yritti peitellä kaikkia sairauksiaan, mutta hänellä oli hirveä huoli minun sairauksistani. Olisi ollut kiva tietää haimatulehduksesta, että olisin osannut suhtautua Matin huonovointisuuteen eri tavalla, Pia kertoi viime syksynä.

Kulunut vuosi Pialla on mennyt vaihtelevasti, on ollut hyviä päiviä ja myös sellaisia hetkiä, kun ei tee mieli nousta ylös sängystä. Lastentarhan ohjaajana työskentelevä Pia ei ole vielä pystynyt palaamaan töihin.  

– Lääkäri on määrännyt minulle nukahtamislääkkeitä, joten saatan nukahtaa hetkeksi. Nukun joka yö katkonaisia unia, sillä en vain saa nukuttua. Kaikki asiat pyörivät päässäni, kun menen sänkyyn.

Pia ikävöi miestään valtavasti päivittäin.

– Kaipaan hänen hellyydenosoituksiaan ja huumorintajuaan. Elimme niin tavallista elämää, Pia kertoi viime syksynä.

Lue myös:

    Uusimmat