Matti Nykäseltä kuultiin koko yleisön yllättänyt viimeinen elämänohje keikallaan kaksi päivää ennen kuolemaansa: "Hän oli normaalissa Matti-kunnossa"

Matti Nykänen jakoi elämänviisauksia viimeisellä keikallaan 1:50
Katso videolta Matti Nykäsen viimeiseksi jäänyt sutkautus!

Helsinkiläinen Antti Kavonen todisti viime yönä kuolleen Matti Nykäsen viimeistä keikkaa vain pari päivää ennen mäkikotkan poismenoa. Lavalta kuultiin myös Nykäsen viimeiseksi jäänyt sutkautus, jonka voi katsoa yllä olevalta videolta.

Nykäsen lähipiiri vahvisti aamulla MTV Uutisille, että mäkikotka kuoli viime yönä kotonaan Joutsenossa. Nykänen keikkaili vielä perjantaina helsinkiläisessä ravintolassa.

Laulajan tavanneen omistajan mukaan Nykänen vaikutti hyvävointiselta ja otti kontaktia yleisöönsä.

"Hän oli normaalissa Matti-kunnossa"

Viimeiseksi jääneelle keikalle osallistunut fani Antti Kavonen kertoo, että mäkilegenda oli lavalla humaltuneena. Biisien välissä Nykänen puhui sekavia, hajanaisia ajatuksia, joiden sisältö jäi epäselväksi.

– Hän oli normaalissa Matti-kunnossa ja veti bisseä lavalla. Ei hän missään nimessä ollut energinen, vaikka omin jaloin lavalle pääsi ja pysyi pystyssä.

Nykänen esitti noin tunnin kestäneen keikan aikana kymmenkunta biisiä, muun muassa V-tyyli, Ehkä otin, ehkä en ja Lennä Nykäsen Matti.

– Aika irvokkaasti keikka loppui biisiin Voitosta voittoon, Kavonen kertoo.

"En ole homo enkä lesbo..."

Nykäsen useampia keikkoja vuosien saatossa seurannut Kavonen kertoo, että biisien välissä kansallissankari lateli sekavia välispiikkejä ja heitti todennäköisesti viimeiseksi jääneen mattimaisen sutkautuksensa.

Kavosen mukaan lavalle nousi Nykäsen kaveri, joka oli vasta mennyt naimisiin. Tällöin legendaarisista heitoistaan tunnettu Nykänen sutkautti jälleen.

– En ole homo enkä lesbo enkä mitään siltä väliltä, vaan kaikki käy, kuului mäkikotkan elämänohje.

Kavonen ei osaa sanoa, oliko heitto tarkoitettu lavalle nousseelle ystävälle vai kertoiko Nykänen itsestään.

– Matti on viihdyttäjä ja ilmiö. Ihmiset saapuvat katsomaan kiinnostavaa hahmoa kukin omista syistään, Kavonen suitsuttaa.

Hän tunnustautuu pilke silmäkulmassa Nykäsen tosifaniksi, joka kiinnostui Nykäsen kulttimusiikista ja hänen ristiriitaisesta persoonastaan.

– Siinä musiikissa on jotain kiehtovaa.

Kuolinuutinen tuli sokkina

Kuolinuutinen yllätti Kavosen, vaikka hän kertookin osanneensa odottaa idolinsa kuolemaa jo vuosia epäterveen elämäntyylin vuoksi.

– Pieni sokki se oli. Hän oli kuitenkin lapsuuden urheilusankari ja musiikkikulttisuosikki. Se tuntuu sikäli pahalta.

– Tavallaan hienoa, että olin mukana viimeisellä keikalla, mutta tavallaan toivoisi, että se ei olisi jäänyt hänen viimeisekseen.

Nykäsen kuolemasta uutisoi ensin Seiska.

Lue myös:

    Uusimmat