Mainos

Matti Auralle seuraaja jo torstaina

Kokoomuksen eduskuntaryhmä päättää liikenneministeriehdokkaastaan jo torstaina iltapäivällä pidettävässä kokouksessa. Sitä ennen kokoontuu puoluehallitus pohtimaan asiaa omassa keskuudessaan.

Aiemmin kokoomus suunnitteli ministeriehdokkaan asettamista vasta perjantaina. Tämä aikataulu ei kuitenkaan olisi taannut sitä, että nimitys voisi tapahtua jo perjantaina pidettävässä presidentin esittelyssä. Valintajärjestelmän mukaan puolueen puheenjohtaja Sauli Niinistö tuo ehdokkaansa nimen puolueen ja eduskuntaryhmän puheenjohtajistolle, joka puolestaan tekee esityksen ryhmälle. Mitään selvää ennakkosuosikkia ei etukäteen ole selvillä. Asiaan vaikuttaa paljon myös Niinistön oma kanta. Ryhmän puheenjohtajan Ben Zyskowiczin mukaan ministeri nimetään kuitenkin ryhmän sisältä.

Kokoomuksen kansanedustaja Pekka Kuosmanen on uusin ehdokas liikenneministeri Matti Auran seuraajaksi. Kuosmasta tarjoavat tehtävään Kymenlaakson ja Kouvolan kokoomusjärjestöt sekä eräät puolueen eduskuntaryhmän jäsenet. Ensimmäistä kauttaan eduskunnassa istuvalla Kuosmasella on yli 35 vuoden työkokemus liikenteeseen liittyvissä asioissa. Hän on toiminut Tielaitoksen Kymin piirin virkamiehenä 60-luvulla ja sen jälkeen itsenäisenä yrittäjänä asfaltti- ja maanrakennusalalla. Eduskunnan rikkaimmaksi mieheksi mainitun Kuosmasen yritykset ovat tuottaneet hyvin tekemällä eri puolilla Suomea satojen miljoonien markkojen arvoisia urakoita. Kuosmanen on toiminut myös pitkään luottamustehtävissä oman alansa etujärjestöissä ja Kouvolan kunnallispolitiikassa.

Mahdollisina ehdokkaina on aiemmin mainittu kansanedustajat Kaarina Dromberg Vantaalta, Suvi Lindén Oulusta, Martti Tiuri Espoosta, Timo Ihamäki Heinolasta ja Kimmo Sasi Tampereelta. Julkisuudessa on ollut esillä myös entisen liikenneministerin Ilkka Kanervan nimi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.