Mainos

Matkustajakone syöksyi maahan Kamerunissa

Nairobiin matkalla olleesssa koneessa oli 114 ihmistä, joista todennäköisesti yksi oli ruotsalainen. Helikopterit ovat alkaneet haravoida maastoa turmakoneen hylyn löytämiseksi.

Kenialainen matkustajakone on syöksynyt maahan Kamerunissa pian nousun jälkeen, ilmoittivat viranomaiset. Kenyan Airways -lentoyhtiön koneessa oli 114 ihmistä, ja se oli matkalla Norsunluurannikolta Kamerunin kautta Nairobiin.

Kamerunin armeijan helikopterit haravoivat maastoa löytääkseen turmakoneen hylyn. Kone putosi metsäiselle alueelle Etelä-Kamerunissa.

- Etsinnät ovat käynnissä, mutta koneen hylkyä ei ole vielä löydetty, kertoi Kamerunin liikenneministeriö.

Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 105 matkustajaa ja yhdeksän hengen miehistö. Heistä 82 oli Afrikan maista, 21 aasialaista, 7 eurooppalaista ja yksi amerikkalainen. Kolmen matkustajan kansallisuus oli vielä illalla epäselvä. Eurooppalaisten joukossa oli yksi ruotsalainen.

Suomen ulkoministeriön mukaan iltapäivällä ei ollut tiedossa, oliko koneessa myös suomalaisia. Suomen Kenian-edustusto selvitteli kuitenkin asiaa.

Kenialainen lentoyhtiö oli aiemmin ilmoittanut kadottaneensa yhteyden Kamerunista Nairobiin matkalla olleeseen koneeseen.

Kone oli lähtenyt matkaan Abidjanista Norsunluurannikolta ja tehnyt välilaskun Doualan kaupunkiin Kamerunissa. Lentoyhtiö kertoi menettäneensä yhteyden koneeseen pian sen noustua Doualasta.

Lentoyhtiö perusti kriisikeskuksen Nairobin lentokentälle tapauksen johdosta. Useimpien matkustajien oli tiettävästi määrä jatkaa Nairobista edelleen eri puolille Keniaa.

Onnettomuuskone oli vasta puoli vuotta vanha, eikä siinä ollut esiintynyt minkäänlaisia vikoja.

Kenyan Airways on yksi harvoja afrikkalaisia lentoyhtiöitä, jotka ovat kannattavia.

Vuonna 2000 Kenyan Airwaysin Airbus A-310-matkustajakone syöksyi mereen pian nousun jälkeen Abidjanista. Koneessa oli 179 henkilöä, heistä kymmenen selvisi onnettomuudesta hengissä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.