Matkustajajuna suistui raiteilta Pakistanissa – ainakin 28 kuollut

Matkustajajuna suistui raiteilta Pakistanissa – ainakin 15 kuollut 0:59
Matkustajajuna suistui raiteilta Pakistanissa – ainakin 15 kuollut

Pakistanissa ainakin 28 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut, kun juna suistui raiteilta maan eteläosassa, Pakistanin rautatieministeri Khawaja Saad Rafique kertoo.

Suistuminen tapahtui lähellä juna-asemaa Nawabshahin kaupungissa eteläisessä Sindhin provinssissa. Hazara Express -juna oli matkalla Karachista Abbottabadiin, kun kahdeksan vaunua suistui raiteilta, viranomaiset sanovat paikalliselle HUM Newsille.

Rafiquen mukaan junassa oli ainakin tuhat matkustajaa, kun se suistui raiteiltaan.

Paikallisten medioiden kuvissa näkyi kymmeniä ihmisiä auttamassa suistuneisiin vaunuihin jääneitä matkustajia muun muassa rikkomalla vaunujen ikkunoita.

– Tämä on varsin iso onnettomuus, ministeri Rafique sanoo.

– Mahdollisia syitä on kaksi: joko kyseessä oli mekaaninen vika, tai vika luotiin – kyseessä voi olla sabotaasi. Tutkimme asian.

Hazara Express on päivittäinen junayhteys Pakistanin suurimmasta kaupungista, rannikolla sijaitsevasta Karachista kohti pohjoista Haveliania. Matkan pituus on noin 1 600 kilometriä ja se kestää noin 33 tuntia.

Onnettomuudet ja raiteilta suistumiset ovat yleisiä Pakistanin vanhalla ratajärjestelmällä. Pakistanissa on yli 7 500 kilometriä raiteita, joilla kulkee yli 80 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Kesäkuussa 2021 lähellä Daharkin kaupunkia Sindhin provinssissa ainakin 65 ihmistä kuoli ja noin 150 ihmistä loukkaantui, kun juna suistui raiteilta ja viereisillä raiteilla vastaan tullut toinen juna törmäsi siihen noin minuuttia myöhemmin.

Uutista on päivitetty lisätiedoilla kello 13.01 ja kello 14.48 sekä kello 17.19.

Kuolonuhrien määrää on päivitetty kello 17.19.

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat