Mainos

Kaasupullon räjähdys tappoi 70 ihmistä Pakistanissa – liekehtivässä junassa ollut matkustaja: "Hyppäsin ulos pelastaakseni henkeni"

Yli 70 ihmistä on kuollut ja kymmeniä loukkaantunut pakistanilaisessa junassa syttyneessä tulipalossa, kertoo Punjabin alueen terveysministeri Yasmin Rashid.

Maan ihmisoikeusministerin Shireen Mazarin mukaan matkustajan kantama kaasupullo olisi räjähtänyt matkustajan kokatessa, mikä olisi aiheuttanut tulipalon junassa.

Turma sattui maan keskiosassa Rahim Yar Khanin alueella Punjabin maakunnassa. Juna oli matkalla Rawalpindin kaupungista maan suurimpaan kaupunkiin Karachiin.

Tulipalo levisi ainakin kolmeen matkustajavaunuun. Moni matkustaja kuoli yrittäessään hypätä ulos palavasta junasta.

– Hyppäsin ulos junasta pelastaakseni henkeni. Perässäni oli pitkä jono ihmisiä, ja he työnsivät minua, Rahim Yar Khan kertoi uutistoimisto AFP:lle sairaalasta.

Valtaosa kuolleista juhliin matkalla olleita pyhiinvaeltajia

Pakistanin rautatieviranomaisten mukaan valtaosa kuolleista oli pyhiinvaeltajia, jotka olivat matkalla muslimien uskonnolliseen Tablighi Ijtema -juhlaan Lahoren kaupunkiin.

Maan rautatieministerin Sheikh Rasheed Ahmadin mukaan ruuanlaittovälineiden kuljettaminen junissa on kiellettyä, mutta pyhiinvaeltajien kohdalla käytännöstä on perinteisesti poikettu.

Tablighi Ijtema -juhlaan osallistuu vuosittain noin 400 000 ihmistä.

Erilaiset junaturmat ovat yleisiä Pakistanissa, jossa rautateiden kunto on heikentynyt korruption ja investointien vähäisyyden vuoksi. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja