Matkasellimurhasta syytetty tuomittiin pitkään vankeuteen toisesta julmasta väkivaltarikoksesta – yritti murhata nuoruudenystävänsä

Vantaan vankilamurhan julmat yksityiskohdat julki – MTV paikalla käräjäoikeudessa 6:04
Perttu Pyynöstä syytetään parhaillaan Vantaan vankilassa tapahtuneesta murhasta – katso videolta, mitä kaikkea teosta selvisi oikeudessa.

Vantaan matkasellimurhasta syytetyn Perttu Oskari Pyynösen aiempi pitkä vankeustuomio murhan yrityksestä jäi voimaan tänään. Pyynönen veti pois hovioikeudelle tekemänsä valituksen.

Pyynönen tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 10 ja puolen vuoden vankeuteen murhan yrityksestä sekä ampuma-aserikoksesta ja huumausaserikoksesta toissa vuonna.

Pyynönen valitti tuomiostaan Helsingin hovioikeuteen, jonka oli määrä alkaa käsitellä asiaa. Noin kolme viikkoa sitten Pyynönen kuitenkin ilmoitti, että hän peruu valituksen.

Hovioikeus totesi tänään, että asia jää käräjäoikeuden tuomion varaan.

Vantaan sellimurhasta syytetty yritti aiemmin murhata nuoruudenystävänsä Helsingin Vuosaaressa 7:53
Tapausta käsiteltiin aiemmin Rikospaikka-ohjelmassa. Katso osuus yltä.

Mustasukkainen teko

Käräjätuomion mukaan Pyynönen yritti murhata nuoruudenystävänsä loppuvuodesta 2020, koska tämä oli ollut suhteessa hänen entisen naisystävänsä kanssa.

Tekoa varten mies värväsi kaksi apuria ja punoi juonen, jolla uhri houkuteltiin syrjäiselle parkkipaikalle Helsingin Vuosaareen.

Pyynönen otti yhteyttä mieheen ja uskotteli, että tarvitsi rikoskumppania huumekauppiaan ryöstöön. Hän lupasi keikasta 5000 euroa.

Todellisuudessa tarkoituksena oli surmata mies autoon veitsellä. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistunut. Pyynönen löi uhria veitsellä, kun toinen mies piti tästä kiinni.

Ensimmäiset iskut osuivat käsivarteen, minkä jälkeen uhri sai veitsen terästä kiinni ja katkaistua terän vääntämällä.

Uhri pakeni paikalta ja selvisi tilanteesta olosuhteisiin nähden lievin vammoin.

Lue myös:

    Uusimmat