Mainos

Matka tyssäsi kiitotielle: Lentoyhtiön mekaanikko kimpaantui menetettyään rahaa – tukki American Airlinesin koneen kriittisen järjestelmän vaahtomuovilla

Yhdysvalloissa American Airlinesin mekaanikko on pidätetty lentokoneen tahallisesta sabotoimisesta. Yhtiön koneen oli tarkoitus nousta heinäkuun 17. päivä Miamista kohti Bahamasaaria, kun lentäjät joutuivat keskeyttämään lähdön lentokoneen järjestelmien ilmoitettua viasta.

Kone oli ehtinyt vaiheeseen, jossa lentäjät alkoivat nostaa moottoreiden tehoa nousukiitoa varten. Kone vietiin tarkastettavaksi ja mekaanikot huomasivat erään koneen nopeustietoja keräävistä pitot-putkista olleen löysästi kiinni. Samalla mekaanikot huomasivat vaahtomuovivirityksen, joka oli kiinnitetty paikoilleen liimalla.

Epäilty oli tukkinut vaahtomuovilla sensorin yhteyden ADM-yksikköön, joka käsittelee muun muassa koneen nopeutta, kohtaamiskulmaa ja muita lennon kannalta elintärkeitä tietoja.

Viranomaisten mukaan Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alani väittää, ettei hänen tarkoituksenaan ollut aiheuttaa vahinkoa koneelle tai sen matkustajille. Asiakirjojen mukaan epäilty kertoi tekonsa syyksi ammattiliiton ja lentoyhtiön välisen kiistan, jonka myötä hän oli menettänyt rahaa.

Mekaanikon mukaan hänen tarkoituksenaan oli tuottaa itselleen lisää työtä, jotta hän saisi ylitöitä ja rahaa. Epäillyn on määrä astella oikeuden eteen maanantaina Floridassa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja