Kun elämä vilisi silmien edessä – Flyben lentokone kääntyi äkillisesti syöksyyn, 47 matkustajaa kävi sekuntien päässä kuolemasta

Sivutuuli pakotti hurjaan laskeutumiseen – kapteeni taiteili lentokoneen poikittain maihin 1:01

Muun muassa BBC ja CNN ovat uutisoineet kauhunhetkistä Flybe-yhtiön lennolla viime tammikuussa.

Huima video: TUI:n lentokone laskeutui lokakuussa kiitoradalle lähes sivuttain

Eilen julkistetun raportin mukaan Belfastista Glasgowiin matkalla ollut lentokone tippui 18 sekunnissa noin 150 metriä, kun lentäjä oli asettanut autopilotin päälle väärin.

44 matkustajaa ja 4 henkilökunnan jäsentä kuljettanut lentokone syöksyi hetken aikaa maata kohti keula edellä.

Kone oli ehtinyt nousta nousun jälkeen noin 460 metriin, mutta lentäjä asetti autopilotin tavotekorkeudeksi maanpinnan. Mikäli syöksy olisi jatkunut vielä muutaman sekunnin ajan, olisi lentokone todennäköisesti rysähtänyt maanpinnalle.

Koneen kapteeni ja perämies ehtivätkin syöksyn aikana nähdä ohjaamosta vastaantulevan maan.

Koneen miehistö oli valinnut väärät asetukset

60-vuotias pilotti sammutti autopilotin varoitusten sytyttyä päälle, ja lento pääsi perille Glasgowiin normaalisti. Syöksyssä ei loukkaantunut kukaan.

Raportin mukaan vaaratilanne johtui siitä, että koneen miehistö oli valinnut autopilotille autopilotille väärät asetukset.

Flybe-lentoyhtiö on tapauksen jälkeen toteuttanut "useita turvallisuustoimia". Esimerkiksi lentäjien simulaattoriharjoittelua on tarkistettu, ja lisäksi myös ennen lentoa läpikäytävään tarkistuslistaan on tehty muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat