Matka tiedossa? Näin saat unta lentokoneessa

Toisten unenlahjat ovat sitä luokkaa, että he nukahtavat tyytyväisinä, vaikka lentokoneen moottori jyllää, aurinko paistaa pilven päällä silmään ja ilmastointi saa niskan jäykistymään. Näillä vinkeillä sinäkin voit ummistaa silmäsi seuraavalla lennollasi.

RealSimple neuvoo, miten sujuu nukkuminen lentokoneessa:

Missä saa parhaiten unta?

Paras nukkumapaikka on hätäuloskäynnin viereinen istumapaikka (olettaen, että hätäuloskäyntiä ei tarvita). Et häiriinny, kun vieressä istujat nousevat ylös, voit nojata päätäsi ikkunaan ja jaloillasi on tarpeeksi tilaa. Voit jopa lepuuttaa jalkojasi laukkusi päällä. Huonoin paikka nukkumiseen on vessojen ja lentohenkilökunnan tilojen vieressä. Siellä on jatkuvasti liikettä, joka häiritsee nukkumista.

Kannattaako hankkia nukkumista helpottavaa rekvisiittaa?

Lentokoneen istuin ei ole mikään mukava nukkuma-alusta, joten niskatyynystä voi olla aitoa apua. Silmämaski peittää auringonsäteet ja kuulokkeet suojaavat melulta. Jos haluat kuunnella musiikkia lennon aikana, kannattaa suosia kuulokkeita, jotka sulkevat melun pois eivätkä toisaalta päästä musiikkia ulos. Näin maksimoit kuuntelunautinnon myös yläilmoissa.

Miten kannattaa pukeutua lennolle?

On tultu kauas niistä ajoista, kun ihmiset pukeutuivat parhaimpiinsa matkustaessaan lentokoneella. Sen sijaan kannattaa suosia mukavia vaatteita, jotka eivät purista. Kerrospukeutuminen on hyvä ratkaisu, sillä näin voit säädellä lämpöä lisäämällä tai riisumalla vaatekerroksia.

Miten onnistuu nukkuminen ilman keskeytyksiä?

Tähän on olemassa yksinkertainen ratkaisu: kiinnitä turvavyösi peitteen tai vaatteiden päälle. Näin lentoemäntä näkee, että turvavyösi on kiinnitetty, eikä hänen tarvitse herättää sinua tarkistaakseen tätä, kun merkkivalo syttyy. Ennen kuin suljet silmäsi, muista vielä ottaa huikka vettä ja välipalaa ja käy vessassa. Näin yllättävät tarpeet eivät herätä sinua kesken unien.

Lähde: RealSimple

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat