Mainos

Matikainen-Kallström yhteinen suosikki puheenjohtajaksi

Tuore kysely kertoo, että Marjo-Matikainen-Kallström saa tukea kokoomuksen puheenjohtajaksi niin kansalta kuin puolueen omalta väeltä. Toiseksi parhaana vaihtoehtona pidetään Ben Zyskowiczia.

Marjo Matikainen-Kallström, kok

Europarlamentaarikko Marjo Matikainen-Kallström on kansan ja kokoomuksen äänestäjien suosikki kokoomuksen uudeksi puheenjohtajaksi. Tieto ilmenee Aamulehden Taloustutkimuksella teettämästä mielipidemittauksesta.

Toiseksi parhaana vaihtoehtona puheenjohtajaksi pidetään eduskuntaryhmän puheenjohtajaa Ben Zyskowiczia. Hän ei ole kuitenkaan kiinnostunut ehdokkuudesta.

Kokoomuksen äänestäjistä Matikainen-Kallströmiä kannattaa puheenjohtajaksi 35 prosenttia ja Zyskowiczia 26 prosenttia. Kansalaisten keskuudessa ero Matikainen-Karllströmin hyväksi on samaa luokkaa, 10 prosenttiyksikköä.

Kansalaiset asettavat kolmannelle sijalle eduskunnan varapuhemiehen Ilkka Kanervan. Kokoomuksen kannattajien keskuudessa edelle kirii niukasti kansanedustaja Martin Saarikangas.

Kokoomuksen puoluevaltuuston suosikki, kokoomuksen varapuheenjohtaja Jyrki Katainen menestyy mielipidemittauksessa melko heikosti.

Kyselyyn haastateltiin puhelimitse 1011 henkilöä. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä puoleen tai toiseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.