MasterChef-tuomari Helena Puolakka paljastaa ohjelman kuvauksissa sattuneen emämokan: "Löytyikin sitten yhtäkkiä kyyhky jauhettuna"

0:53
Huippukokki Helena Puolakka kertoo, mikä on hänelle ehdoton ei ruoanlaitossa: ”Sitä ei pidä väheksyä”

Huippukokki Helena Puolakka hyppää tuomarinpuikkoihin tulevalla MasterChef-kaudella.

Kokkiohjelmien kuninkaallisiin lukeutuva MasterChef Suomi palaa ruutuihin 15. helmikuuta. Tulevalla kaudella nähdään kaksi uutta tuomaria, joista toinen on ravintola Savoyn keittiötä ja salia johtava keittiömestari Helena Puolakka.

Pitkään uraa ulkomailla luonut ja muun muassa julkkiskokki Gordon Ramsayn alaisuudessa huhkinut Puolakka kuvailee olevansa tuomarina tiukka, mutta myös opettavainen ja hyvä palautteenantaja.

– Sitä unohtaa helposti tuollaisessa tilanteessa, kun näkee ihmisten kilpailevan, että on kyse amatöörikokeista, ja asetat sen oman rimasi aika korkealle omassa mielessäsi. Sitä joutui välillä tuomaan vähän alemmas, hän kertoo.

Hän kuitenkin uskoo kilpailijoiden arvostaneen korkeaa rimaa, joka oli omiaan luomaan heille hienoista painetta.

Kilpailijoissa Puolakka arvostaa heidän kykyään keskittyä kiireenkin keskellä.

– Keskittymiskyky oman työn tulokseen ja loppuun asti viemiseen. Minusta on hienoa nähdä, kuinka hyvin ja miten paljon sitä löytyi, Puolakka kuvailee.

Tulevalla kaudella Puolakan kanssa tuomaroimassa nähdään ohjelmaa jo aikaisemmin luotsannut julkkiskokki Kari "Kape" Aihinen sekä kokki, keittiömestari ja ravintoloitsija Henri Alén. Puolakka antaa tuomarikollegoilleen kiitosta heidän kilpailijoille antamistaan selkeistä ohjeista ja kommenteista.

Puolakka povaa tulevan MasterChef Suomi -kauden olevan "superherkullinen".

– Mielenkiintoinen, vauhdikas, ihan mahtavia kilpailijoita. Meillä oli todella hyvä yhteys tuomareiden kesken, ja mielestäni siellä oli paljon herkullisia hetkiä, hän kertoo.

Puolakka paljastaa, että ohjelman kuvauksissa sattui ja tapahtui kaikenlaista. Eräs kilpailija esimerkiksi luki ohjeet väärin, jolloin hän päätyi jauhamaan kokonaisen linnun, joka oli tarkoitus pitää osissa, jokaista rintafilettä myöten.

– Kyllähän siitä tietysti syntyy tilanne, kun pitäisi kokonainen lintu rakentaa uudestaan ja fileet löytyä sieltä sisältä kokonaisena, niin löytyikin sitten yhtäkkiä kyyhky jauhettuna, hän kertoo.

MasterChef Suomi alkaa tiistaina 15.2. klo 20 MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tuplajaksoin. Seuraava jakso julkaistaan viikon ennakolla mtv-palvelussa kilpailun jännittävää finaalia lukuun ottamatta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja