Maso Lehtosen, 35, SM-liigavalmentajadebyytti päättyi maireasti – Leijonat-konkari sai vitsikkään tunnustuksen TV-kameroiden edessä

Maso Lehtoselta hauska heitto Antti Pihlströmin maalitahdista – "Sillä mennään!" 0:50
Video: Maso Lehtoselta hauska heitto Antti Pihlströmin maalitahdista – "Sillä mennään!"

Hämeenlinnan Pallokerhon uusi päävalmentaja Maso Lehtonen teki tiistaina SM-liigadebyyttinsä, kun HPK matkasi Raumalle Lukon vieraaksi. Mukaan tarttui heti mairea potti.

Etukäteisarvioissa Liigan häntäpäähän povattu HPK yllätti Lukon, kun se nappasi täydet pisteet mukaansa 2–1-voiton myötä. 

Ottelun ratkaisu syntyi kolmannessa erässä, kun Leijonat-konkari Antti Pihlström sivalsi kiekon nuottaan.

– Annoimme kaikkemme. Siellä oli hyviä blokkeja sun muita mukana. Sitten vielä Antti Pihlström – 60 maalin vauhdissa, sillä mennään! HPK:n päävalmentaja Maso Lehtonen letkautti TV-kameroiden edessä.

Lehtonen, 35, toimi aiemmin Mestis-seurojen Ketterän ja RoKin päävalmentajana. Hän voitti Ketterän kanssa kahdesti Mestiksen mestaruuden, niin keväällä 2019 kuin 2021. 

HPK lähti hyvin repaleisella kokoonpanolla kauteen. Kerho joutui turvautumaan jo lainamiehiin, kun sen riveihin saapui muun muassa HIFK:n sopimuspelaaja Kasper Lundell, 19.

– Tuossa on monta pelaajaa, jotka ovat näyttäneet omalla työnteollaan ja esimerkillään sen, että mitä tapahtuu, kun ruvetaan hankkimaan itselleen työpaikkaa. Olen todella ylpeä heistä, Lehtonen kehaisi, viitaten muun muassa liigajoukkueen avuksi saapuneisiin A-junioreihin. 

HPK:n pelit jatkuvat perjantaina, kun kotiottelussa vastaan asettuu TPS.

Lue myös:

    Uusimmat