Maski on yksi tärkeimmistä koronan leviämisen estäjistä – katso videolta, miten vältät yleisimmät virheet maskin pukemisessa

Tee nämä asiat, jotta maski oikeasti suojaa 1:44
HUS:in apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen näyttää, miten maski pitää pukea ja toisaalta myös, miten sitä ei pidä pukea.

Koko maassa on voimassa kasvomaskisuositus vähintään julkisessa liikenteessä.

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla maskisuositus on laajentunut muun muassa julkisiin sisätiloihin ja toisen asteen oppilaitoksiin silloin, kun turvavälejä ei voi pitää. Leviämisvaiheessa maskeja suositellaan aina julkisissa tiloissa, mukaan lukien oppilaitoksissa yläkoulusta alkaen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen sanoo maskien olevan yksi tärkeimmistä keinoista estää koronan leviämistä.

– Valtaosassa maailman maista on kasvomaskipakko. Maskia pidetään käsihygienian ja turvavälien ohella yhtenä merkittävänä keinona estää koronan leviämistä, sillä tauti leviää hengitysteitse, Ruotsalainen sanoi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Ruotsalainen näytti ohjelmassa kädestä pitäen, miten maski tulee pukea kasvoille. Kädet pitää pestä tai desinfioida aina ennen maskin laittamista.

Katso maskiopastus yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat