Masked Singerissä toiseksi sijoittunut Kiuas paljastaa, miten hahmo sai alkunsa: "Se oli niin absurdi idea"

Kiuas paljastaa henkilölisyytensä 1:16
Katso videolta etsivien reaktiot paljastukseen!

Teräsbetonista tuttu Jarkko Ahola paljastui Masked Singer Suomen Kiukaaksi. 

Teräsbetoni-yhtyeestä tuttu Jarkko Ahola paljastui 25. marraskuuta Masked Singer Suomi -ohjelman Kiukaaksi. Hän sijoittui toiseksi artisti Bessin viedessä voiton Kolibri-hahmollaan. 

Konsepti ei ollut entuudestaan Aholalle kovinkaan tuttu. 

– Oli ihan herran hallussa, että pääsenkö ohjelmassa mihinkään. Kiuas-hahmo osoittautui kuitenkin ihan hyväksi ideaksi, Ahola kertoi MTV Uutisille. 

Kiuas - I Will Always Love You 2:01
Kiuas - I Will Always Love You

Ahola oli heti valmis lähtemään ohjelmaan mukaan, kunhan se vain saatiin sovitettua yhteen hänen muiden töidensä kanssa. Hän kysyi muun muassa aiemmin ohjelmassa mukana olleelta Waltteri Torikalta, millainen kokemus oli hänelle ollut. Torikka sijoittui Bilepanda-hahmollaan vuonna 2021 toiseksi. 

– Hänellä oli siitä hyvät fiilikset, niin ajattelin, että kai sitä voisi lähteä mukaan. 

Päällimmäisenä kokemuksesta jäi Aholalle mieleen eristäytyneisyys. 

– Aika ihmiskoemäinen fiilis oli siellä huoneessa istuessa. Jos käytävillä pyöri, niin oli aina joko asussa tai maski naamalla ja huppari päällä. Siellä oli jännä fiilis – sitä on vaikeaa edes pukea sanoiksi. Siellä oli tiettyä yhteisöllisyyttä, kun mykkinä asujen sisässä morjestelimme toisiamme hississä kuvauksien aikaan. Melkein kuin olisi ollut jonkin elokuvan sisällä. 

Ahola ei koe, että hänen osallistumistaan ohjelmaan olisi ollut vaikeaa pitää salassa. 

Kiukaan hahmoon hän sai inspiraatiota kiertueyhtyeensä basistilta. 

– Hän ehdotti Kiuasta. Veikkaan, että se liittyy vain siihen, että hän tykkää saunoa. Se oli niin absurdi idea, että heti tuli olo, että tämä on loistava. Palaverissa tuotantotiimi sanoi heti ideaani mahtavaksi. Moni miettii hahmoa, joka on jollain tasolla jo olemassa, ja kiuas taas ei varsinaisesti ole hahmo. 

Hahmona rappusten kiipeäminen oli mahdotonta ilman apua

Ahola koki Kiukaan asussa esiintymisen hankalaksi, koska asu oli kovasta muovista muotoiltu ja hankalasti päälle istuva. 

– Minulla oli pienen pieni reikä, josta näin ulos, enkä saanut jalkojani koukkuun. Rappusten kiipeäminen ilman apua oli melko mahdotonta. Jos liikehdintäni lavalla näytti jäykältä, niin se johtui siitä, ettei asu hirveästi antanut periksi. 

Ahola ei tiennyt etukäteen, millaisia hänen lavashow’nsa tulisivat olemaan. Jossain vaiheessa hän huomasi olevansa tulirenkaan ympäröimänä. 

– Kun ei näe mitään, mutta tuntee ympärillään helvetillisen kuumuuden, niin olihan se aika erikoista, Ahola naureskeli. 

Muusikko on itse vasenkätinen, mutta yritti hämätä pitämällä mikrofonia koko ajan oikeassa kädessä.

– Muuta siinä ei oikein pystynyt tekemään, kun asu oli niin kokonaisvaltainen. Toki loppuvaiheessa etsivä Maria Veitola  tokaisi, että Jarkko Aholan seisoma-asento olisi pitänyt tunnistaa. En tiennyt omaavani mitään asentoa, mutta sitä en näköjään pystynyt peittämään, Ahola kertoi. 

Kiuas - 20 min 2:15

Kiuas - Hopeinen kuu 2:27

Kiuas - Join Me in Death 2:22

Masked Singer Suomi on katsottavissa MTV Katsomossa

Lue myös:

    Uusimmat