Tampereella Royal Bakeryn leipomossa tehdään päivän viimeisiä töitä. Valmiita leivonnaisia leikataan paloiksi ja paikkoja siistitään. Työpäivä on päättymässä, mutta yksi vielä jatkaa.
Konditoriavastaava Enni Rantalan päivä jatkuu vielä. Hän jää työpäivän päätteeksi leipomoon harjoittelemaan kondiittorien MM-kilpailuja varten. Hän kantaa pöytään suklaatyönsä, jonka viimeistely on edessä.
– Meillä on kilpailussa annettu teemaksi Kreikan mytologia ja valitsin Medusan, jolla on käärmehiukset, kertoo Rantala. Samalla hän kiinnittää suklaaveistokseen lehtiä kylmäsprayllä, joka jäädyttää suklaiset lehdet työn oksiin.
Kahdeksan tunnin aikana muutakin kuin suklaaveistos
Kreikan Thessalonikissa 27. syyskuuta käytävässä kilpailussa kilpailijoilla on aikaa valmistaa tuotteensa kahdeksassa tunnissa. Suklaatyö, joka on vähintään 60 senttiä korkea, ei siis ole ainoa, joka Rantalan pitää valmistaa.
– Siellä on kuusi kesäteemaista jälkiruokaa ja sitten on kakku, joka ei ole mikään mansikkakermakakku, vaan siinä on oltava kuusi ennakkoon määriteltyä komponenttia, kertoo Rantala.
Rantalaa on kisoihin valmentanut kondiittorimestari Veli-Matti Ahvenharju. Hänellä on aiempaa kokemusta kilpailuista, joten Rantala on hyvässä valmennuksessa.

