HS: Piirakkakohu ravisuttaa Postia – teolliset karjalanpiirakat parempia kuin itsetehdyt?

Karjalanpiirakka postimerkki
Tuore karjalanpiirakka-postimerkki on saanut aikaan kohun. Posti

Tulevana perjantaina julkaistava uusi karjalanpiirakkaa kuvaava postimerkki on saanut aikaan kohun jo ennen julkaisuaan, kertoo Helsingin Sanomat.

Karjalanpiirakan kuvalla varustettu postimerkki on saanut aikaan kohun, sillä piirakka muistuttaa arvostelijoiden mukaan teollisesti valmistettua karjalanpiirakkaa. Luonnollisesti suomalaista ruokaperinnettä toivottaisiin esitettävän paremmassa valossa. Jos kuvassa olisi selvästi käsintehty karjalanpiirakka, olisi kohulta mitä luultavimmin vältytty.

– Se on herättänyt sellaista keskustelua, että kun se on teollinen piirakka, se rikkoo perinteitä, Postimuseon tiedottaja Helena Pärssinen toteaa.

Teolliset karjalanpiirakat maistuvat suomalaisille

Postimuseosta kerrottiin, että kyseiseen postimerkkiin mallailtiin myös kuvia käsintehdyistä karjalanpiirakoista. Pienessä koossa rustiikkisemmat piiraat eivät kuitenkaan miellyttäneet suunnittelijan silmää samaan tapaan kuin säännölliset ja huolitellut einespiirakat.

– Aika iso osa ihmisistä kyllä syö teollisia karjalanpiirakoista, harva niitä itse rupeaa vääntämään. Taiteilija sitä kommentoi, että hän kokeili myös itsetehtyjä piirakoita, mutta koska se menee niin pieneen tilaan, ne eivät olisi näyttäneet kuvassa hyviltä, Pärssinen jatkaa.

Museo on joutunut vastaanottamaan paljon negatiivista palautetta sen jälkeen, kun kuva perjantaina julkaistavasta piirakka-postimerkistä julkaistiin. Pärssisen lisäksi Postin design manager Tommi Kantola seisoo tehdyn päätöksen takana.

– Niitä teollisia useimmissa perheissä välipaloina ja kahvipöydissä syödään. Siitä karjalanpiirakka tunnetaan. Kyllähän mummojen käsintekemiä myös arvostetaan ja se on kunniakasta työtä, mutta postimerkki pyrkii esittämään kauniita kuvia ja olemaan visuaalisesti näyttävä, Kantola toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja