Marsala-viiniä ja kananpoikaa – nämä ovat kevään sisustuksen trendivärit

Sisustuksen värimaailma raikastuu kevään myötä. Väripaletista löytyy nyt voimakkaita violetinpunaisia ja keskisinisiä sekä hempeämpiä pastelleja. Sisustukseen värit tuodaan parhaiten klassisten värien rinnalle vaikkapa tehosteseinään.

Kevään ja kesän trendinenät ovat haistelleet pastellien pitävän yhä pintansa, mutta muuttuvan yhä utuisemmiksi.

Hempeilyyn kyllästynyt poimii trendiväreistä sisustukseensa marsala-viinin violetinpunervan tai kirkkaan keskisinisen. Harmaan voittokulkua ei pysäytä mikään, mutta tänä keväänä graafista harmaata taitetaan orgaanisemmaksi ripauksella vihreää, sinistä tai punaista. Metsänvihreästä voi sisustukseensa poimia hempeämmän tai vahvemman sävyn.

– Väriyhdistelmissä varmin ja turvallisin tapa on tuoda klassiseen väripalettiin väripilkkuja. Sisustuksessa suosittuihin mustaan, harmaaseen ja valkoiseen esimerkiksi violetinpunainen, metsänvihreä tai keskisininen sopivat erinomaisesti, puhumattakaan pastelleista, kuten vaikkapa supertrendikäs maitoon taittava kananpojankeltainen, Teknoksen designasiantuntija Marjo Remes kertoo.

Trendinenä kertoo must-värit etukäteen

Sisustus- ja maalauspuolella väritrendit ovat värien valinnan ja oikeanlaisten väriyhdistelmien kanssa työskentelevien tiedossa jo hyvissä ajoin.

– Väritrendien on meillä oltava noin vuosi eteenpäin hallussa, vaikka asiakkaat usein haluavatkin toteuttaa kotiinsa vastikään lehdessä, television sisustusohjelmassa tai messuilla näkemiään ratkaisuja.

Väritrendejä haistellaan nykyään paitsi kaupungilta myös blogimaailmasta. Väritrenditutkimusta tekevät yritykset määrittävät sisustuksen ja muodin must-värit sesongeittain.

Tehosteseinä suurilla kuvioilla tai raidoilla?

Tehosteseinä on edelleen hyvä ja suosittu vaihtoehto tuoda väriä neutraalimpaan sisustukseen. Yhden seinän maalaaminen freesaa kodin ilmeen helposti kuhunkin vuodenaikaan.

– Viime kesän asuntomessuilta alkanut trendi etenee nyt keväällä voimalla tavallisiin koteihin. Tehosteseinämaalauksessa seinäpinnan jakaminen esimerkiksi raidoin tai suurin kuvioin on nyt se juttu. Tehosteseinään käytetäänkin useampaa väriä ja värin käyttö voi olla hyvinkin luovaa, Remes sanoo.

Hänen mukaansa sesongin värejä kannattaa käyttää siten, että värin tunnelma säilyy: mitä puuterisempi ja utuisempi pastellisävy, sitä paremmin himmeämpi maalipinta sitä korostaa. Räväkämpiä värejä tuo parhaiten esille puolihimmeä tai kiiltävä maali.

– Kiiltoaste kannattaa kuitenkin ensisijaisesti valita tilan ja puhdistamisen tarpeen mukaan. Puolihimmeä maalipinta on puhdistettavampi. Mitä kiiltävämpi, sitä kovempi ja kestävämpi maalipinta on.

Oikean sävyn ja kiiltoasteen valinnassa Remes suosittelee tekemään vertailua siinä tilassa ja valossa, johon sisustus on suunnitteilla.

– Myyjältä saa mukaansa väriliuskoja, joita kannattaa rauhassa katsella yksitellen siinä tilassa, jossa maalaaminen tapahtuu. Isojen pintojen kohdalla suosittelen koepurkkia ja -maalausta valitulla maalilla, designasiantuntija Remes opastaa.

Lähde: Teknos 

Lue myös:

    Uusimmat