Markun retkiluistelu oli päättyä kohtalokkaasti – jää petti kirkkoherran alta: "Rannalla ei ollut ketään, jolle olisin voinut huutaa apua"

3:34
Kirkkoherran retkiluistelu päättyi heikkoihin jäihin putoamiseen – kertoo nyt kolme asiaa, jotka tietää tehneensä väärin.

Sääksmäen seurakunnan kirkkoherra Markku Antola, 63, oli juuri ehtinyt kuvaamaan videon retkiluisteluhetkestään, kunnes jää petti hänen altaan. Antola sanookin oppineensa läksynsä.

Pekolan kylässä Hattulassa asuva Markku Antola oli lähtenyt tuttuun tapaansa retkiluistelemaan viime viikon sunnuntaina. Hän kulki rantoja pitkin, mutta lumen paljous rantaviivan läheisyydessä sai Antolan siirtymään keskemmälle jäätä.

– Siinä sitten päätin ottaa videon, kuinka ihanaa on luistella, Antola muistelee MTV Uutisille.

Hän laittoi kännykän taskuun ja lähti luistelemaan takaisinpäin. Musiikkia kuulokkeillaan kunnellut mies ei kuullut, mitä luistinten alla oli tapahtumassa.

Kirkkoherra vajosikin pian jäihin.

– Puhelin kastui ensimmäisenä, rannalla ei ollut ketään, jolle olisi voinut huutaa apua, Antola toteaa.

Hän yritti naskalien avulla hinata itsensä pois vedestä, mutta kastunut retkihaalari oli  niin painava, että jää särkyi koko ajan Antolan edessä.

Mies ei kuitenkaan panikoitunut tilasteessa.

– Onnistuin kampeamaan jalkani jäälle toiselta puolelta ja pitelin toiselta puolelta kiinni naskaleilla. Kierin ensin viisi kertaa ja pidin tauon, lopulta kierin ainakin sata metriä, sillä jää narisi niin uhkaavasti.

Rantaan päästyään Antolan oli vielä käveltävä yli kolme kilometriä autolleen märässä haalarissa.

Joku voisi ihmetellä, miten hän on vielä kaiken tapahtuneen jälkeen pystynyt ajamaan autolla kotiinsa?

– Siinä kävellessä tuli jopa lämmin, se kieriskely oli kylmin vaihe, Antola tuumaa.

Ei yksin luistelemaan

Avantouimista harrastava Antola tietää, että hänellä oli onni onnettomuudessa. Kylmässä vedessä peliaikaa ei ole kauan, sillä hypotermia iskee nopeasti.

– Vedestä ylös pääseminen märässä puvussa on aivan eri asia kuin avantouinti, se oli yllättävän raskasta,  ensimmäistä kertaa jäihin pudonnut kirkkoherra pohtii.

Ikävästä sattumuksesta huolimatta Antola ei hylkää luistelua.

Jatkossa hän ei luistelu niin kaukana rannasta ja puhelimen hän on päättänyt laittaa ilmatiiviiseen pussiin.

– Nyt odotellaan pakkasia ja jään paksuuntumista, Antola sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja