Markku Kanervalle merkittävä kunnianosoitus, johon EM-kisapaikka ei riittänyt vuosi sitten

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva analysoi lohkoarvonnan tulosta:"Oleellisinta on se, että olemme karsinnoissa iskussa" 1:53
Markku Kanerva perkasi Suomen MM-karsintalohkon ennakkoasetelmia MTV Urheilulle 7. joulukuuta.

Suomen Valmentajat on nimennyt miesten jalkapallomaajoukkueen luotsin Markku Kanervan Vuoden valmentajaksi. Kanervalle nimitys on ensimmäinen.

Huuhkajat pelasi kuluvana vuonna Kansojen liigan B-liigassa, jossa joukkue voitti kuudesta ottelustaan neljä ja sijoittui lohkokakkoseksi. Joukkueen vuoden mainetekoihin kuuluu myös marraskuussa tullut harjoituspelin voitto hallitsevasta maailmanmestarista Ranskasta.

– Kanervalla on hieno nousujohteinen ura, jossa hän on siirtynyt urheilijasta ensin apuvalmentajaksi ja sieltä askel askeleelta vaativampiin tehtäviin. Kanervan uralla EM-kisapaikka näyttäytyy erityisen hienona meriittinä. Voitot eivät ole päättyneet EM-karsintoihin, vaan joukkue on tarjonnut upeita riemun hetkiä myös syksyllä 2020, Suomen Valmentajien puheenjohtaja Jorma Kemppainen sanoi tiedotteessa.

Kanerva johdatti Huuhkajat sen ensimmäiseen arvokisapaikkaan vuonna 2019, mutta vuosi sitten palkinto myönnettiin Leijonien Jukka Jaloselle. Leijonat voitti Jalosen alaisuudessa sensaatiomaisen MM-kullan. 

Viime tammikuisessa Urheilugaalassa Kanerva valittiin vuoden 2019 valmentajaksi ohi Jalosen. Kanerva sai tuon palkinnon myös vuotta aiemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat