Kommentti: Saksalaislehti lyttäsi Huuhkajat EM-kisojen huonoimpien joukkoon, mutta jätti tyystin huomiotta Suomen salaisen aseen

3:47
Palloliitto julkaisi Huuhkajien EM-joukkueen upealla videolla – mukana muun muassa Vesa-Matti Loiri, Kiira Korpi ja virallinen VR-ääni

Saksalaisten jalkapalloraamattu Kicker ei anna armoa Suomelle ennakoidessaan tulevaa EM-turnausta. Lehden ennakkoarviossa Suomi saa yhden tähden, eli on yksi turnauksen heikoimmista joukkueista.

Kicker julkaisee aina jalkapalloilun EM- ja MM-kisojen alla erikoisnumeron, jossa jokainen osallistuva maa on analysoitu heikkouksineen ja vahvuuksineen. Ensi kertaa Kickerin arvioitavaksi on nyt päässyt myös Suomen A-maajoukkue historiallisen EM-kisapaikan myötä.

Teemu Pukki on vähemmän yllättävästi päähuomion kohteena lehden artikkelissa. Hänen kymmenen vuoden takaiset Schalke-vuotensa muistetaan Saksassa, ja nousujohteinen ura kypsässä urheilijan iässä kirvoittaa arvion: ”31-vuotias on kehittynyt aidoksi maalinsylkijäksi, ja hän todisti kykynsä jopa Valioliigassa Norwichin ensimmäisen nousun jälkeen.”

Suomi saa kehuja joukkuehengestään ja taktisesta kurinalaisuudestaan. ”Pelaajat toteuttavat sen mitä valmentaja vaatii, ja he tietävät sekä oman että pelikaverinsa tehtävän täsmälleen. Vallitsee suorastaan sokea keskinäinen ymmärrys”, lehti maalailee.

Rolls-Royce ei ole saksalaisille tuttu

Puutteita on kuitenkin enemmän. Suurimmaksi niistä lehti arvioi tosiasian, että suuri osa Huuhkajien vakiopelaajista ei pelaa seurajoukkueissaan huipputasolla. ”EM-turnauksessa pelataan kolme peliä lyhyessä ajassa ison kaliiberin joukkueita vastaan. Se asettaa erityisen haasteen pelaajien pelinopeudelle, reagointikyvylle, urheilullisuudelle ja älykkyydelle. Joillekin pelaajille se lienee epätavallinen kokemus ja tulee näkymään oppirahojen maksuna.”

Siinä missä Pukki ja Suomen nykyiset Bundesliiga-pelaajat Lukas Hradecky, Joel Pohjanpalo ja Fredrik Jensen saavat jutussa maininnat, lehti ei ilmeisesti ole kuullutkaan Skotlannin mestarin Glasgow Rangersin Rolls-Roycesta. Tällä vertauksella seuran manageri, Liverpool-legenda Steven Gerrard kehaisi keskikenttäpelaajaansa Glen Kamaraa pari vuotta sitten.

Samalla kun Kamara on vakiinnuttanut paikkansa Skotlannin suurseuran keskikentällä, hänestä on kehittynyt Suomen pelin moottori, pallovarma ja yllättäviin ratkaisuihin kykenevä pelaaja.

Katso: Näin Markku Kanerva julkisti Suomen 26 pelaajan joukkueen 12. kesäkuuta alkaviin jalkapallon EM-kisoihin, jossa Suomen miehet ovat mukana ensimmäistä kertaa.

9:04

Särmikäs, mutta 1/5

Suomen valmentaja, ”jalkapallo-opettaja” Markku Kanerva esitellään kainalojutussa. ”Jalkapalloilullisesti entinen puolustaja ajattelee joukkuepeliä puolustuksen kautta – puolustus on perusta hänen taktisille painotuksilleen. Erinomaisesti järjestetty puolustus on tehnyt Suomesta Kanervan vuosina epämukavan ja vaikeasti lyötävän vastustajan.”

Näistä myönteisistä huomioista huolimatta Kicker antaa Suomelle yhden tähden viidestä. ”Suomi on särmikäs joukkue, joka kykenee tekemään pelillisesti vahvempien joukkueiden elämän vaikeaksi. Silti Suomelta on tuskin odotettavissa muuta kuin satunnaisia onnistumisen elämyksiä.”

Muita yhden tähden joukkueita turnauksessa ovat Kickerille vain Slovakia ja Pohjois-Makedonia. Suomen lohkovastustajista Venäjä saa kaksi, Tanska kolme ja Belgia neljä tähteä.

Kaikista turnaukseen osallistuvista joukkueista vain Espanja ja Ranska yltävät Kickerin arvioissa viiteen tähteen.Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja