Markku Kanerva paljasti toivelohkonsa ja hiveli EM-kisojen voittopokaalia: "Nähdään heinäkuussa" – päävalmentajan matka Helsingistä arvontaan täynnä tunteita

Jalkapallon EM-kisojen alkulohkot arvottiin marraskuun 30. päivä Romanian Bukarestissa. Euroopan jalkapalloliiton Uefan tuore lyhytdokumentti kertoo Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan matkasta arvontatilaisuuteen vaihe vaiheelta.

Tilanne oli kaikella tavalla uusi, ei pelkästään Kanervalle, vaan koko suomalaiselle jalkapallolle. Miesten jalkapallomaajoukkueen historian ensimmäiseen arvokisapaikkaan luotsannut päävalmentaja sai vastaanottaa jatkuvasti onnitteluita kilpailijoiden jalkapallojohtajilta.

Suomella oli etukäteen mahdollisuus päästä joko A- tai B-lohkoon. Kanerva ei piilotellut omaa toivettaan.

– Fanien ja meidän (joukkueen) kannalta, matkustaminen on nyt positiivinen asia, Kanerva kertoo puhelimessa arvontatuloksen ratkettua.

– Kiva kohdata myös mieluummin lainausmerkeissä "naapurit": Venäjä ja skandimaa Tanska. Ennen kaikkea se on positiivinen asia, että päästään Parkenilla (Kööpenhamina) aloittamaan. Saadaan paljon faneja mukaan.

Video paljastaa yksityiskohtia arvontatilaisuuden taustoista. Mistä kuuluisat arvontapallot lavalle saapuvat ja miten niiden sisälle asetettuja nimilappuja käsitellään.

Juuri ennen arvontatilaisuuden alkua Kanerva käy valokuvauksessa EM-pokaalin vieressä.

– Nähdään heinäkuussa, Kanerva letkauttaa nauraen.

Katso lyhytdokumentti tästä.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat