Markku Kanerva tiedostaa Kreikan heikkoudet – "Puolustuksesta löytyy asioita mihin voimme iskeä"

Huuhkajat kohtaa Kreikan C-liigan 2. lohkon kärkiottelussa maanantai-iltana Tampereella. Voitolla Suomi ottaisi tukevan kiinnityksen kohti lohkovoittoa ja Kansojen liigan pudotuspelipaikkaa. Huuhkaja-luotsi Markku Kanerva tiedostaa millä tavoin Kreikka on haavoitettavissa.

Ylälaidan videolla Suomen ja Viron kohtaamisen tunnelmia ottelun jälkeen Tulosruudussa.

Kanerva kertoo HUU-TV:n haastattelussa, että Kreikan yltiörohkea alakerran pelaaminen on sauma mihin Suomen tulisi upottaa kyntensä.

– Kreikan puolustamisesta löytyy tiettyjä asioita mihin me voidaan iskeä. Se ei ole aina niin aktiivista, ne puolustaa aika rohkeasti. Linja on aika ajoin aika korkealla ja selustasta löytyy tilaa. Se meidän pitää pystyä hyödyntämään, Kanerva jatkaa.

Huuhkajat piti palloa Viroa vastaan suurimman osan kamppailusta ja Kanerva uskoo Kreikan yrittävän samaa Suomea vastaan Tampereella.

– He haluavat pallokontrollin. Kreikka yrittää miehittää aika monella miehellä oman kenttäpuoliskonsa ja samalla rakenteluvaiheessa tykkäävät lyhytsyöttöpelaamisesta. Kyllä sieltä löytyy muitakin variaatioita, kuten pidempää palloa (Kostas) Mitrogloulle ja laitapakkien voimakkaita nousuja. Pallonhallinta riippuu todella paljon myös puolustamisesta. Jos vastustaja lähtee korkealta prässäämään, niin välttämättä siinä ei saa niin paljoa pitkiä pallonhallintajaksoja, Kanerva lisää.

Kanerva paljastaa, että aikoo mahdollisesti tehdä muutoksia pelaavaan kokoonpanoon.

– Totta kai olen jo etukäteen miettinyt, ketkä voisivat Kreikkaa vastaan olla sellaiset pelaajat, jotka tulosta pystyisivät tuomaan. Toki Viroa vastaan pelaajat tekivät kovan duunin ja moni ansaitsee paikan avauksessa. Pitää katsoa kokonaisuutta, voi olla, että muutoksia tulee, Kanerva sanoo.

Aloituspotku Suomen ja Kreikan välillä potkaistaan klo. 21:45.

Lähde: Palloliiton verkkosivut

Lue myös:

    Uusimmat