Huuhkajat rankattiin EM-kisojen heikoimmaksi – kapteeni Tim Sparv hakee innostusta neljän vuoden takaisesta ihmeestä: "Kisojen jälkeen meitä ei pidetä enää altavastaajana"

2:03
Jalkapallon EM-kisat alkavat Kööpenhaminassa, MTV Urheilu paikalla

Suomen maajoukkue saapui perjantaina Kööpenhaminaan ja esiintyi itsevarmasti viimeisessä lehdistötilaisuudessaan ennen EM-kisojen avausottelua.

Huuhkajien ensimmäisestä EM-kisoista ei odoteta muualla Euroopassa ihmeitä. Ennen kisoja julkaistuissa ennakkoarvioissa joukkue on arvioitu koko joukon häntäpäähän. Esimerkiksi perjantaina ilmestyneessä Ekstra Bladetissa Suomea pidettiin koko turnauksen heikoimpana joukkueena.

Kapteeni Tim Sparvin mukaan joukkue ei tarvitse lisämotivaatiota EM-kisaurakkaan, mutta uskoi epäilijöiden jäävän vielä historian väärälle puolelle.

– Tiedän, että ollaan täällä underdogeja. Kisojen jälkeen emme ole enää, Sparv vakuutti avausottelun areenalla Parkenissa.

Sparvin mukaan Suomen on katsottava vain toisen Pohjoismaan Islannin esimerkkiä neljän vuoden takaa. Piskuinen saarivaltio ylsi EM-kisoissa 2016 aina puolivälieriin asti.

– Meille suomalaisille on suuri inspiraation lähde, että pienemmät maat ovat pelanneet niin hyvin arvokisoissa. Me uskomme, että voimme tehdä jotain samanlaista, Sparv tunnelmoi.

Sparvin polven kunto on ollut yksi suurimpia kysymysmerkkejä EM-kisojen alla. Maaliskuun lopun jälkeen keskikenttäpelaaja on pelannut vain Ruotsi-maaottelussa 45 minuuttia.

– Treeniviikko on ollut hyvä. Olen terve ja valmis pelaamaan. Katsotaan, jos saan pelata, Sparv hymyili.

Avausottelun vastustaja Tanska on Sparville tuttu. Hän pelasi kuusi vuotta Midtjyllandissa ennen viime kesän siirtoaan Kreikan Larissaan.

Midtjyllandin huoltajan poika, toppari Simon Kjär on yksi Tanskan avainpelaajista.

– Hienoa kohdata hänet, Sparv tuumaili.

Kotijoukkue lähtee EM-kisojen avausotteluun paineet niskassaan. Se on hävinnyt viimeisestä 28 ottelustaan vain kaksi, molemmilla kerroilla Fifa-rankingin ykköselle Belgialle.

– Mielestäni Tanskalla ei ole isoja heikkouksia. Olemme puhuneet heidän hyökkäyksestään ja heidän kärkipelaajistaan. Siellä on isoja nimiä niin kuin Christian Eriksen ja Martin Braithwaite. Heidät pitää saada kuriin, Sparv suunnitteli.

Sparv kertoi huomanneensa, että Tanskalta odotetaan tällä kertaa suuria. Maassa on puhuttu jopa EM-finaaliin yltämisestä.

– Tanska on erittäin kova joukkue. Ryhmä täynnä laatupelaajia. Jos haluamme saada hyvän tuloksen meidän on pelattava ihan parhaalla tasolla, Sparv tiesi.

Suomi kohtaa EM-kisojen ensimmäisessä ottelussaan Tanskan Kööpenhaminassa lauantaina. Parken-stadionilla pelattava ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja