Markkinaraati: Johtajan ei pidä teeskennellä eikä valittaa

Markkinaraati: Suomalaisen johtamisen ongelmat 7:58

MTV:n Huomenta Suomen markkinaraati pitää aitoutta yhtenä johtajan tärkeimpänä ominaisuutena. Johtajuutta on puitu tällä viikolla laajemminkin, kun entinen Nokian ja Koneen johtaja Matti Alahuhta julkaisi eilen omat teesinsä johtajuudesta kirjassaan.

Suomalaisen johtajuuden ydintä olivat aamulla pohtimassa kehityspäällikkö Pekka Nykänen Kauppalehdestä ja historian professori Martti Häikiö Helsingin yliopistosta ja toimitusjohtaja Nina Kopola Suominen-yhtiöstä.

– Johtajan perustyökalu on johtaja itse, ja se pitää laittaa likoon. Oman itsensä kautta pystyy innostamaan yrityksen porukan, sanoi Kopola.

Kehityspäällikkö Pekka Nykänen komppasi.

– Tuo on tärkeä pointti. Monesti näkyy se, että johtajat yrittävät jotakin konsultin antamaa ohjetta, ja se näkyy falskiutena.

Alahuhdan kirjan taustatiimissä toiminut professori Martti Häikiö sanoi, että suomalaisjohtajien pitäisi hillitä valittamista ja keskittyä tulevaan.

– Alahuhdan johtava idea on se, että vaikeudet pitäisi nähdä mahdollisuutena. Ettei aina syytetä ulkomaailmaa, valtiota, hallitusta, milloin mitäkin. Vaikeudet pitäisi nähdä siitä näkökulmasta, että lähdetään eteenpäin.


Johtaminen kilpailukykytekijänä 7:30

Lue myös:

    Uusimmat