Mainos

Märkä tiskirätti naamaan – tältä näyttää Suomen kevät

0:26

Huhtikuinen sää yllätti ikävästi monet kesärenkaille vaihtaneet autoilijat, kun räntää satoi taivaan täydeltä etelässä. Forecan mukaan sadetta on luvassa koko päivän kaikissa olomuodoissaan.

– Tänään näitä samoja sadekuuroja liikkuu etelästä kohti Keski-Suomea. Saderintama on levittäytynyt Pori-, Hämeenlinna- ja Kotka -linjalle. Päivän mittaan tulee siis lunta, räntää ja vettä, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Kristian Roine.

Sateiden pitäisi muuttua päivällä silkaksi vedeksi, kun lämpötilat ovat kuitenkin ennusteen mukaan Lounais-Suomessa 5-7 astetta. Sateisilla alueilla Keski-Suomessa lämpötila jää 2-3 asteeseen.

Forecan mukaan tämä on tavanomaista huhtikuun säätä.

Vapun sää näyttää Forecan mukaan pilviseltä ja paikoin sateiselta.

– Lauantaina liikkuu iso matalapaine koko Suomen yli. Vappuaattona yhteneväisiä sateita on luvassa Pohjois-Suomessa, jossa sadetta tulee jälleen kaikissa olomuodoissa. Länsirannikolla Turku-, Pori- ja Vaasa -akselilla on pilviä ja sadekuuroja, toteaa Roine.

Sateettomasta vapusta on toivoa esimerkiksi pääkaupunkiseudulla ja Tampereella, sillä nämä alueet ovat kuurosaderintaman reunalla. Mutta tälläkin alueella sadekuurot voivat yllättää. 

Suomalainen vapun vietto ei järkyty siitä, että vappuaaton säätä saa jännittää koko päivän, sillä aamun sää voi olla täysin erilainen kuin se on päivällä ja illalla.

– Kyllä me ollaan aika lailla keskimääräisessä säässä, sillä toukokuun alussa lämpötila on tyypillisesti noin 10 asteessa. Vappuaattona lämpötilat ovat lännessä 5-10 astetta, pohjoisessa lähellä nollaa. Eikä ole täysin mahdotonta, että sateettomilla alueilla lämpötila voi kohota jopa 5-10 asteeseen, lupailee Roine. 

Sateisilla alueilla Keski-Suomessa lämpötila jää 2-3 asteeseen. Talvi ei anna vielä periksi Suomessa ja kevättä saa vielä odotella, sillä huomenna Itärajan tuntumassa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla on luvassa lisää lunta jopa 10 senttimetriä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.