Marjafirma kiistää thaimaalaisten ihmiskaupan – "Olen toiminut vilpittömällä mielellä"

Raskaat ihmiskauppasyytteet saanut marjayritys toimitusjohtajineen kiistää syyllistyneenä toiminnassaan rikoksiin.

Pohjois-Suomen syyttäjäalue tiedotti eilen nostaneensa marjayritys Kiantama Oy:n toimitusjohtaja Vernu Vasuntaa vastaan syytteet yhteensä 56 törkeästä ihmiskaupasta. Syyte koskee thaimaalaisten marjanpoimijoiden kohtelua. Syytteet nousivat myös Vasunnan thaimaalaiselle liikekumppanille.

Tiedotteessa yrityksen hallituksen puheenjohtaja Matti Sipilä muistuttaa, että Suomessa toteutettavasta syyttömyysolettamasta. Asiasta ei ole vielä ollut oikeudenkäyntiä. Hän kertoo toimitusjohtaja Vasunnan nauttivan yrityksen hallituksen ja omistajien täyttä luottamusta. Visunta jatkaa tehtävässään normaalisti.

Tähän johtanut prosessi on ollut raskas, mutta olen toimitusjohtajana pyrkinyt kaikessa toiminnassani noudattamaan Suomen lakeja. En ole tietoisesti koskaan osallistunut laittomuuksiin. Olen toiminut vilpittömällä mielellä ja uskon, että oikeudenkäynti todistaa minut syyttömäksi, Vasunta sanoo tiedotteessa.

Hallituksen puheenjohtaja Sipilä kertoo tiedotteessa, ettei yritys anna asiassa haastatteluja ja toivoo yritykselle työrauhaa.

Syyttäjä: Marjanpoimijat saatettu luonnonmarjojen keräämistä sisältävään pakkotyöhön

Syyttäjänlaitoksen tiedotteessa tekoja kuvaitiin kovin sanoin.

– Syyte koskee thaimaalaisia marjanpoimijoita, jotka on saatettu luonnonmarjojen keräämistä sisältävään pakkotyöhön ja muihin ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin. Epäillyt teot ovat tapahtuneet vuonna 2022 eri puolilla Suomea. Asianomistajien rekrytointi marjanpoimintaan on tapahtunut Thaimaassa, tiedotteessa sanotaan.

Poliisin mukaan useita tuhansia ihmiskaupparikoksia jää piiloon - värvääjät vaativat ulkomaisilta työntekijöiltä kynnysrahaa 2:17
Katso arkistovideo: Poliisin mukaan useita tuhansia ihmiskaupparikoksia jää piiloon – värvääjät vaativat ulkomaisilta työntekijöiltä kynnysrahaa.

Lue myös:

    Uusimmat