KRP epäilee nyt kahta marjayritystä ihmiskaupasta – poliisi takavarikoi Thaimaassa tehdyssä kotietsinnässä tutkinnan kannalta olennaista materiaalia

Näin lahjusrikoksesta epäilty hallitusneuvos Olli Sorainen puhui ihmiskaupan vastaisesta työstä MTV:n haastattelussa alkuvuodesta 7:53
Katso myös: Näin lahjusrikoksesta epäilty hallitusneuvos Olli Sorainen puhui ihmiskaupan vastaisesta työstä MTV:n haastattelussa alkuvuodesta.

Keskusrikospoliisin marja-alaan kohdistuva ihmiskauppatutkinta ja rikosepäilyt ovat laajentuneet jo toiseenkin suomalaiseen marja-alan yritykseen.

– Epäiltyinä on yhteensä puolenkymmentä henkilöä, tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi kertoo MTV Uutisille.

Mäntyniemi ei kommentoi tarkemmin, mistä yrityksestä on kyse. Poliisi tutkii tapausta törkeänä ihmiskauppana, mutta tutkinnassa selvitetään myös mahdollisia muita rikosnimikkeitä.

Aiemmin on ollut tiedossa, että törkeästä ihmiskaupasta epäillään Polarican entistä toimitusjohtajaa Jukka Kristoa sekä Polaricalle thaimaalaisia marjanpoimijoita rekrytoinutta thaimaalaisyrittäjää.

Poliisi on nyt vapauttanut Kriston tutkintavankeudesta. Hän on silti yhä epäiltynä asiassa. Thaimaalaisyrittäjä on edelleen vangittuna.

MTV Uutisten tietojen mukaan Kriston tutkintavankeuden jatkamiselle ei enää ollut perusteita sen jälkeen, kun poliisi oli tehnyt kotietsinnän Thaimaassa tällä viikolla.

– Kotietsinnässä saatiin takavarikoitua ja turvattua tutkinnan kannalta olennaista materiaalia. Thaimaan poliisi teki kotietsinnän oikeusapupyyntömme perusteella ja paikalla oli myös KRP:n tutkijoita, Mäntyniemi kertoo.

Poliisi selvittää tutkinnassa parhaillaan myös tapaukseen liittyvää rikoshyötyä ainakin vuosilta 2020-2022.

– Rikoshyöty on ollut huomattava, Mäntyniemi sanoo.

Ihmiskauppatutkinnan laajentumisesta myös toiseen marjayritykseen kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat