Marja Hintikka suojelee jälkikasvuaan julkisuudelta – lataa suorat sanat, miksi presidenttiparin lapsen kuvaa ei olisi pitänyt julkaista

Juontaja Marja Hintikka ei ole koskaan julkaissut lastensa kuvia sosiaalisessa mediassa – näin hän perustelee päätöstään 7:33
Juontaja Marja Hintikka ei ole koskaan julkaissut lastensa kuvia sosiaalisessa mediassa – näin hän perustelee päätöstään

Marja Hintikka ei ole julkaissut omista lapsistaan kasvokuvia tai kertonut heidän nimiään.

Juontaja ja toimittaja Marja Hintikka on kolmen lapsen äiti, mutta hän ei ole koskaan julkaissut sosiaalisessa mediassa lastensa kuvia tai kertonut heidän nimiään julkisuuteen. Lasten kuvien julkaiseminen mediassa on puhuttanut valtavasti parin päivän aikana, kun presidentti Sauli Niinistö kuvattiin puolisonsa Jenni Haukion ja heidän poikansa Aaron kanssa tiistaina 14. kesäkuuta Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Niinistö ja Haukio ovat pitkälti pitäneet poikansa poissa julkisuudesta.

Hintikka peräänkuuluttaa lasten yksityisyyden suojaa MTV Uutiset Liven haastattelussa.

– Ihan kaikilla lapsilla, oli sitten kyseessä tasavallan presidenttiparin lapsi tai pääministerin lapsi tai minun lapseni, niin kaikilla lapsilla on oikeus yksityisyyden suojaan ja turvallisuuteen. Mietin, että eikö kukaan toimituksessa ajatellut, millaisessa maailmantilanteessa me tällä hetkellä eletään. Se että valtiojohdon lapsista julkaistaan kuvia, niin sehän on tällaisessa maailmantilanteessa, jos Euroopassa käydään sotaa, turvallisuusriski sille lapselle.

– Eli vaikka se olisi lainpykälän mukaan ok, niin tässä pitäisi käyttää aina äärimmäistä harkintaa ja mielestäni sitä ei olisi pitänyt julkaista.

Miksi Marja Hintikka päätti, ettei julkaise lapsistaan kuvia? Katso videota.

Julkisen sanan neuvostolle (JSN) tehtiin perjantaina yksityishenkilön toimesta kantelu presidenttiparin pojan kuvan julkaisemisesta. JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen vahvistaa asian MTV Uutisille.

Kuvan julkaisun jälkeen Niinistö ehdotti tiedotusvälineille ja JSN:lle lapsen kuvaamista koskevien käytäntöjen läpikäymistä.

– Me tutkimme kyseisen kantelun. Jokainen meille tuleva kantelu valmistellaan, katsotaan, onko se syytä ottaa neuvoston käsittelyyn. Sitten puheenjohtaja, eli minä, tekee todennäköisesti ennen juhannusta päätöksen siitä, otetaanko kantelu käsittelyyn, Hyvönen sanoo.

– Jos se (kantelu) otetaan käsittelyyn, se on todennäköisesti koko neuvoston pohdittavana elokuun kokouksessa, että miten tähän suhtaudutaan.

Lue myös:

    Uusimmat