JSN:n puheenjohtaja vahvistaa MTV:lle: Presidentti Niinistön Aaro-pojan kuvan julkaisemisesta tehtiin kantelu

Saako julkisuuden henkilöiden lapsia kuvata julkisissa tilaisuuksissa? Presidentti ja pääministeri kielsivät lapsiensa kuvaamisen 4:53
Saako julkisuuden henkilöiden lapsia kuvata julkisissa tilaisuuksissa? Presidentti ja pääministeri kielsivät lapsiensa kuvaamisen

Puheenjohtaja Eero Hyvönen vahvistaa MTV Uutisille, että Sauli Niinistön neljävuotiaan Aaro-pojan kuvan julkaisemisesta on tehty Julkisen sanan neuvostolle kantelu.

Presidentti Sauli Niinistö kuvattiin puolisonsa Jenni Haukion ja heidän poikansa Aaron kanssa tiistaina 14. kesäkuuta Paavo Nurmen kisoissa Turussa. Niinistö ja Haukio ovat pitkälti pitäneet poikansa poissa julkisuudesta.

Julkisen sanan neuvostolle (JSN) tehtiin perjantaina yksityishenkilön toimesta kantelu presidenttiparin pojan kuvan julkaisemisesta. JSN:n puheenjohtaja Eero Hyvönen vahvistaa asian MTV Uutisille.

Kuvan julkaisun jälkeen Niinistö ehdotti tiedotusvälineille ja JSN:lle lapsen kuvaamista koskevien käytäntöjen läpikäymistä.

– Me tutkimme kyseisen kantelun. Jokainen meille tuleva kantelu valmistellaan, katsotaan, onko se syytä ottaa neuvoston käsittelyyn. Sitten puheenjohtaja, eli minä, tekee todennäköisesti ennen juhannusta päätöksen siitä, otetaanko kantelu käsittelyyn, Hyvönen sanoo.

– Jos se (kantelu) otetaan käsittelyyn, se on todennäköisesti koko neuvoston pohdittavana elokuun kokouksessa, että miten tähän suhtaudutaan.

Eero Hyvönen kertoo, että kantelija on perustellut kanteluaan journalistin ohjeiden kohdalla 30.

– Kohdassa 29 todetaan, että julkisella paikalla saa kuvata mitä julkisella paikalla tapahtuu. Kohdassa 30 kehotetaan olemaan kuitenkin erityisen varovaisia, kun kyse on alaikäisten asioista. Tässä on se kohta, jota nyt sitten katsotaan, millainen tulkintalinja tässä on ollut aiemmin.

Myös pääministeri Sanna Marin (sd.) esitti lapsensa kuvaamista koskevan kantansa sen jälkeen, kun presidentti Niinistö kuvattiin poikansa kanssa urheilukatsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat