Hakijalle luvattiin jo Business Finlandin johtajan paikka – sitten kaatui hallitus ja tulivat ikävät uutiset: Lähes 12 000 euron kuukausipalkka voi mennä sivu suun

Juha Sipilän eronnut hallitus jatkaa toimitusministeristönä 4:29
Video: Juha Sipilän hallitus jatkaa toimitusministeristönä.

Suomalaisille firmoille vienninedistämistä ja rahoitusta tarjoavan Business Finlandin pääjohtajan paikkaa haki 42 henkilöä, joiden joukossa oli nimekkäitä hakijoita

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kertoi 4. maaliskuuta, että hän on tehnyt valintansa uudesta pääjohtajasta ja että tämän nimi kerrotaan julkisuuteen "lähipäivinä".

Sitten pääministeri Juha Sipilä (kesk) kaatoi hallituksen 8. maaliskuuta.

"Toimitusministeristön toimesta asia ei etene mihinkään"

Viime torstaina työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti, että Business Finlandin pääjohtajan nimitys "lykkääntyy", koska sitä ei voida tehdä hallituksen eron vuoksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela kertoo, että nyt joudutaan odottamaan uuden hallituksen valintaa.

– Toimitusministeristön toimesta asia ei etene mihinkään. Virkamiesvalmistelu on edennyt tähän pisteeseen. Varmistamme vielä oikeuskanslerilta kannan siihen, mistä pisteestä jatkamme eteenpäin, Nummela kertoo.

Vaihtoehdot ovat Nummelan mukaan ne, että vaalien jälkeen aloittava ministeri valitsee nykyisten hakemusten pohjalta pääjohtajan tai että tehtävään tehdään täysin uusi, alusta alkava haku.

– Joka tapauksessa tulee uusi esittelyharkinta, koska esittelevä ministeri vaihtuu. On tulkintakysymys, pitääkö prosessia avata sen enempää.

Hakijalle ehdittiin jo kertoa nimitysehdotuksesta

On siis täysin mahdollista, ettei pääjohtajan tehtävään valita henkilöä, jonka Lintilä valitsi.

– Nimitysharkinta on itsenäinen ja riippumaton edellisen ministerin nimitysharkinnasta.

Nummela kertoi, että Lintilän valitsemaan hakijaan ehdittiin olla yhteydessä.

– Hänelle ehdittiin indikoida, että hän on nimitysesityksessä mukana.

Esityksessä olleeseen hakijaan oltiin ministeriöstä yhteydessä muuttuneesta tilanteesta, kun kävi selväksi, että hallituksen ero estää nimityksen.

Nummela ei halunnut kommentoida, kuinka hakija suhtautui muuttuneeseen tilanteeseen tai kuka tämä on.

Pääjohtajan kuukausipalkka on nyt 11 604 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat