Marin kommentoi ateriaedusta noussutta kohua MTV Uutisille: "Olen luottanut siihen, että saamani ohjeistus on asianmukainen"

3:17
Näin pääministeri Sanna Marin kommentoi ateriaedusta syntynyttä kohua sanasta sanaan MTV Uutisten haastattelussa.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) peräänkuuluttaa pikaista selvitystä epäselvistä ateriaeduista.

– Tilanne on kokonaisuudessaan hyvin valitettava, sillä näitä avoimia kysymyksiä yhä on.

– Nythän kyse on siitä, kuuluuko ateriaetu näiden asumisen etuuksien piiriin. Olen pyytänyt, että ohjeen asianmukaisuus tarkastetaan verottajan ja valtioneuvoston kanslian kanssa ja että asia tarvittaessa korjataan.

Marin on ilmoittanut, että hän tulee maksamaan vuosien 2020 ja 2021 ateriaetuun liittyvät kustannukset pois.

– Tähän liittyy myös näitä verotukseen liittyviä avoimia kysymyksiä. Olisi hyvä selvittää asia nopeasti, että ei kävisi niin, että maksan ensin edut ja sitten verot päällekkäin.

Marin ei kommentoi, onko hänellä yhä luottamus valtioneuvoston alivaltiosihteeri Timo Lankiseen, joka on laatinut ohjeistuksen pääministerin asumiseen ja siihen liittyviin käytänteihin.

– Itse en ole saamaani ohjetta antanut enkä allekirjoittanut, vaan sen on tehnyt alivaltiosihteeri Lankinen. Olen luottanut siihen, että saamani tieto ja ohjeistus on asianmukaista, sen laillisuuspohja on tarkistettu ja että asiat olisi käyty läpi verohallinnon kanssa.

Marin painottaa, ettei hän vastaa valtioneuvoston hallinnon pyörittämisestä, laskutuksesta tai taloushallintoon liittyvistä asioista.  

– Olisi tärkeää, että asia saadaan nopeasti ratkaistuksi. Se kiinnostaa minua ja varmasti montaa muutakin.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja