Verohallinnon asiantuntija pitää Marinin asuntoedun verottomia palveluita tulkinnanvaraisena: "Pitää ratkaista tapauskohtaisesti"

2:17
Kuuntele Verohallinnon johtavan veroasiantuntijan Sami Varosen haatattelu tästä.

Verohallinnon johtavan veroasiantuntijan Sami Varosen mukaan pääministerin virka-asunto ja siihen liittyvät palvelut ovat lain mukaan lähtökohtaisesti verottomia. 

Varosen mukaan on kuitenkin tulkintakysymys, mitä kaikkea palveluita verovapaaseen asuntoetuun voi kuulua.

– Se pitää aina tapauskohtaisesti ratkaista. Selvitetään faktat ja juridiset taustat sekä kuullaan asiakasta.

Verohallinto ei kommentoi nykyisen eikä entisten pääministereiden veroasioita yksityisyyden suojan vuoksi.

Varonen ei ota kantaa siihen, onko Marinin asiakokonaisuus verohallinnossa tällä hetkellä vireillä vai ei. 

Varonen sanoo yleisellä tasolla, että tällaiset tapaukset ratkaistaan verohallinnossa yleensä mahdollisimman nopealla aikataululla.

– Laintulkintakysymyksissä selvitetään aina laajasti tapauksen tausta. Tutkitaan lainvalmisteluaineistoa ja eduskuntakäsittelyn vaiheet, onko dokumenteista löydettävissä lainsäätäjän tahtoa. Aina selvitetään laintulkinta tilanteissa, hallituksen esityksen taustat, mistä muusta on säädetty samaan aikaan ja kaikki muut lait mitkä liittyy tulkintakysymykseen. Otetaan hvyin laajasti kaikki oikeuslähteet huomioon, Varonen luettelee.

Valtioneuvoston kanslia on luvannut tänään toimittaa julkisuuteen tarkat tiedot siitä, millaisilla summilla Marinille ja tämän perheelle on hankittu aamiaistarvikkeita ja muita aterioita pääministerin virka-asuntoon Kesärantaan.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja