Marika sairastui raskaana ollessaan aggressiiviseen rintasyöpään– ”Ajattelin, etten tule näkemään vauvani yksivuotispäivää”

8:41

Marika Sorja oli vasta 28-vuotias, kun hänellä todettiin aggressiivinen rintasyöpä. Samaan aikaan hän odotti perheen kolmatta lasta.

– Huomasin suihkussa ollessani kyhmyn rinnassa. Oletin, että maito on noussut rintoihin, koska olin (raskaus)viikolla 33, Marika Sorja kertoi kolmen ja puolen vuoden takaisista tapahtumista Studio55.fi-lähetyksessä.

Onnekseen Marika mainitsi havainnostaan lääkärille, sillä pian sen jälkeen hänellä diagnosoitiin aggressiivinen rintasyöpä. Pari päivää myöhemmin käynnistettiin synnytys, kymmenen päivän päästä poistettiin rinta ja kuukauden kuluttua aloitettiin sytostaattihoidot. Lisäksi edessä oli sädehoitoja ja hormonihoitoja.

– Yön pimeinä tunteina itkin ja ahdistuin pienistäkin asioista. Pääasiallinen ajatus päässä oli, että en tule näkemään vauvani yksivuotispäivää ja en tule näkemään, kun esikoinen pääsee ekalta luokalta pois. Se oli todella ahdistavaa, mutta ei ollut mahdollisuutta pysähtyä ja vaipua mihinkään syvälle. Sitä oli pakko pysyä arjessa kiinni, kun oli ne pienet lapset.

Sytostaatti- ja sädehoitojen aikana Marika koki muun muassa hiustenlähtöä, ripsienlähtöä, kynsien irtoamista, pahoinvointia ja limakalvojen kuivumista. Vähintään viisi vuotta kestävät hormonihoidot jatkuvat edelleen, ja niiden seurauksena Marika kärsii esimerkiksi infernaalisiksi kuvailemistaan luu- ja nivelkivuista.

Rankat hoidot ovat kuitenkin kannattaneet.

– Tällä hetkellä diagnoosista on kolme ja puoli vuotta, ja toistaiseksi olen syövästä vapaa. Lapset voivat hyvin ja elämä hymyilee kaikin tavoin, Marika kertoi.

Miten perhe kertoi äidin sairaudesta lapsille? Miten syöpähoitojen sivuvaikutuksia voidaan helpottaa? Katso video ylhäältä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja