Marika Holländer on tv:stä tuttu lähes 30 vuoden takaa – tästä syystä julkisuus kuitenkin myös ahdisti häntä 19-vuotiaana

1:56
Samalla rahalla -ohjelmassa Marika Hollander sai olla sellainen ihminen, joka hänestä on vuosien varrella muovautunut. Videolla hän kertoo, millainen ihminen hänestä on tullut, ja mihin hän toivoo pääsevänsä tänä vuonna lomalle.

Kiinteistönvälittäjä Marika Holländer nähdään tänä keväänä Samalla rahalla -ohjelmassa. Samalla hän tekee paluun televisioon ja julkisuuteen.

Joku muistaa kiinteistönvälittäjä Marika Holländerin ehkä vuosilta 1991–1995 Megavisa-tietokilpailun juontajana. Tänä keväänä hän tekee paluun televisioon, sillä hän on mukana Samalla rahalla-lifestyleohjelmassa. Ohjelman tekeminen oli Holländerin mielestä varsin hauskaa ja hän nautti siitä kovasti.

– Tuli nähtyä suomalaista maalaismaisemaa ja eri paikkakuntia sekä koteja. Yllätti positiivisesti se, että vaikka jotkut osallistujistamme olivat hyvin jännittyneitä, niin kuvaustilanteessa he olivat varsin luontevia. Myös jotkut paikkakunnat yllättivät, ja ajattelin, että ai, tämä onkin näin kiva, Holländer kertoi MTV Uutisille ohjelman mediatilaisuudessa 16. maaliskuuta.

Ohjelmassa tavalliset ihmiset miettivät, voisiko jollakin muulla paikkakunnalla saada samalla rahalla esimerkiksi enemmän asuinneliöitä tai asumismukavuutta. Jokaisessa jaksossa tavataan perhe, pariskunta tai yksineläjä. Heille valitaan haastatteluiden pohjalta kolme kotiehdokasta, joista he valitsevat mieluisimman ja muuttavat sinne viikoksi asumaan. Koeajan jälkeen päähenkilöt päättävät, tekevätkö koekodistaan ostotarjouksen. Holländer esittelee kohteet päähenkilöille.

– Täytyi ottaa myös huomioon, kuinka kaukana nykyisestä kodistaan he voivat asua. Emme lähteneet viemään heitä kahden tunnin ajomatkan päähän, jos he ovat sanoneet, että työpaikalle täytyy olla maksimissaan matkaa vajaa tunti. Jotkut toivoivat saunaa, isompaa kotia tai vaikka omaa pihaa.

Ohjelman kuvauksissa sattui ja tapahtui, sillä heti ei välttämättä löydetty oikeaan paikkaan. Ohjelman juontaja Ile Uusivuoren kanssa työskentely sujui kuitenkin varsin hyvin.

– Hän on ammattitaitoinen ja meillä synkkasi todella hyvin. Molemmat ovat perheellisiä, ja meillä on sellaista yhtymäkohtaa. Vaikka Ile on kyllä vähän nuorempi, Holländer naurahti.

19-vuotiaana Holländer, tuolloin Saukkonen, aloitti Megavisa-tietokilpailun juontajana. Ohjelmaa kuvattiin laivalla. Lisäksi hän on juontanut Hugo-peliohjelmaa Taru Valkeapään jalanjäljissä sekä Visiitti-viihdeohjelmaa Tampereelta.

Aikoinaan julkisuus myös ahdisti häntä.

– Suomi on pieni maa, joten julkisuutta ei pääse samalla tavalla pakoon kuin isommissa maissa. Isommissa maissa on enemmän samankaltaisissa ohjelmissa olevia henkilöitä, näyttelijöitä tai juontajia. Suomessa olet enemmän silmätikku. Kun nuorena hyppää julkisuuteen, niin ei tiedä, mitä se on, ja se voi olla aika yllättävääkin.

Viime vuonna Marika Holländer vieraili ainakin Dubrovnikissa, Kroatiassa. Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Nykyisin Holländerilla on julkisuuden suhteen tietyt rajat.

– Yksityiselämän aion pitää ihan itselläni. Olen innoissani kertomaan työstäni, mutta yksityiselämääni en halua enää ehdoin tahdoin avata.

Tv-työssä Holländeria viehättää kuitenkin se, että langat ovat tietyllä tavalla hänen käsissään.

– Saat suunvuoron ja sinua kuunnellaan. Tv-työ on myös hyvin vaihtelevaa: ohjelmat, tiimit ja kuvauskohteet ovat erilaisia. Se on kiinnostavaa.

Samalla rahalla -ohjelmassa Marika Holländer sai olla sellainen ihminen, joka hänestä on vuosien varrella muovautunut. Jutun alussa olevalla videolla hän kertoo, millainen ihminen hänestä on tullut, ja mihin hän toivoo pääsevänsä tänä vuonna lomalle.

Samalla rahalla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla keskiviikkona 19.4. klo 20. Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja