Marie söi raskauden aikana "mitä sattuu", puolustaa nyt päätöstään: "Jos voisin tehdä kaiken uudelleen, en muuttaisi mitään"

Marie Southard Ospina myöntää, että joitakin ruokia on raskauden aikana viisasta välttää. Silti hän kieltäytyi tiukasta raskausdieetistä.

Yllä olevalta videolta näet erikoisen tavan käynnistää synnytys!

Kun Marie Southard Ospina sai tietää olevansa raskaana, hän oli jo raskausviikolla 20. Ospina käytti ehkäisypillereitä ja hänelle oli aiemmin kerrottu, että on hyvin epätodennäköistä, että hän koskaan voisi saada lapsia. Yllätys oli siis melkoinen.

Alkuraskauden aikana Ospina olikin ehtinyt rikkoa niin sanottuja raskaudenaikaisia syömissääntöjä: hän oli syönyt esimerkiksi raakaa kalaa, kertoo Romper-sivusto.

Ospina korjasi tapojaan – mutta vain osittain. Hän uskoo, etteivät raskaudenaikaiset ruokavaliosäännöt sovi kaikille.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ospina myöntää rakastavansa hyvin monipuolista ruokaa.

– Pluskokoisena naisena minua usein ripitetään tästä. Jos minulle ei suoraan sanota, että minun pitäisi rajoittaa kaloreita, minua neuvotaan saavuttamaan mahdollisimman "tasapainoinen" ruokavalio. Asia, joka saa oloni kaikista tasapainoisimmaksi, on kuitenkin se rutiini, joka minulla on jo, Ospina kuvaa.

"Rakkauteni ruokaa kohtaan ei kadonnut"

Joinain päivinä hän syö paremmin kuin toisina – kuten kuka tahansa ihminen.

– Joten en noudattanut raskausruokavaliota. Ja jos voisin tehdä kaiken uudelleen, en voi sanoa, että muuttaisin mitään.

Saatuaan tietää tilastaan Ospina vältti raakaa kalaa ja vähensi kofeiinia. Hän myös söi vitamiineja.

– Suunnilleen niin pitkälle raskausdieettini tosin meni. Rakkauteni ruokaa kohtaan ei kadonnut vain siksi, että vatsassani oli vauva. Sen sijaan koin, että oli tärkeämpää jatkaa mahdollisimman monien erilaisten makujen ja vaihtelevien aterioiden kokeilua.

Ospina toivoi, että monenlaista ruokaa syömällä myös lapsesta kasvaisi monipuolinen syöjä.

"Uskon vahvasti, että raskaus voisi olla paljon kauniimpi kokemus"

Saatuaan tietää raskaudesta Ospina ei alkanut pohtia syömisiään; hän alkoi valmistautua lapsensa syntymään ja sen vaikutuksiin elämässään.

– Kalorit ja rasva olivat hyvin, hyvin matalalla huolilistallani, hän sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Ospinan tytär on nyt yli vuoden ikäinen. Hän syntyi terveenä.

Ospina myöntää, että joitakin ruokia on raskauden aikana viisasta välttää.

– Haluaisin sanoa että (itsestään selvien sääntöjen, kuten (raakaa kalaa sisältävän) sashimin välttelemisen lisäksi) meidän ei tulisi sallia sitä, että keskitymme raskausdieettiimme niin tarkasti, että lakkaamme kuuntelemasta kehojamme. Uskon vahvasti, että raskaus voisi olla paljon kauniimpi kokemus kuin se usein on, jos meitä ei olisi ehdollistettu kritisoimaan muotojamme, dieettiämme ja yleistä elämäntyyliämme koko raskausaikaa.

Mitä olet aina halunnut kysyä lapsiin, perhe-elämään tai parisuhteeseen liittyen? Jätä kysymys:


Lähde: Romper.com

Lue myös:

    Uusimmat