Maria Veitola törmäsi yllättävään pulmaan Kuutamolla-ohjelmaan valmistautuessaan

4:25
Maria Veitola saa päivittäin yökyläkutsuja kaiken ikäisiltä – ihmettelee MTV:n haastattelussa, kuinka eräästä paljastuksesta ei noussut isompaa kohua

Kuutamolla-ohjelman uudet jaksot alkavat lauantaina. Ensimmäisessä jaksossa vieraana on muun muassa Maria Veitola.

Juontaja, toimittaja Maria Veitolan uusi vuosi on alkanut hyvin. Veitola on palannut lomalta Suomen Lapista ja hänet nähdään lauantaina 16. tammikuuta jälleen myös televisiossa, kun Kuutamolla-ohjelman uudet jaksot alkavat MTV3-kanavalla.

– Yleensä olen ollut tähän aikaan vuodesta jossain kaukana ulkomailla, mutta hyvin vuosi on alkanut, Veitola kertoi kuvauspäivänä.

Hän kertoo katsoneensa ohjelmaa, kun Kuutamolla tuli ensimmäistä kertaa ruutuihin 2000-luvun alussa Santeri Kinnusen juontamana.

– Minusta se oli mahtava ohjelma, ja olin monta kertaa miettinyt vuosien aikana, miksi ihmeessä sitä ei tehdä, varsinkin kun nyt on ollut tämmöinen nostalgia-tv-buumi ja vanhoja ohjelmia on tehty paljon uudestaan.

Nyt Janne Katajan johdolla pyörivässä ohjelmassa julkisuudesta tutut suomalaiset esittävät toisilleen hullunkurisia väittämiä elämästään ja muut yrittävät arvata, mikä tarinoista ei ole totta. Usein tarinoihin on liittynyt jollain tapaa myös maailmanluokan julkkiksia, ja myös alkavan kauden ensimmäisessä jaksossa Veitola, Jaska Saariluoma ja Jorma Uotinen iskevät pöytään Mick Jaggerin ja Robbie Williamsin kaltaisia nimiä.

Muun muassa huippusuosittua Yökylässä Maria Veitola -ohjelmaa luotsaava Veitola tapaa työnsä puolesta paljon ihmisiä, mutta hänelle mehukkaiden tarinoiden keksiminen ohjelmaa varten ei ollut helppoa – päinvastoin.

– Ihan sairaan vaikeaa! toteaa Veitola, jonka mukaan hän joutui käyttämään pohdiskeluun paljon aikaa.

– Minulle sattuu ja tapahtuu, kun olen työn kautta tavannut ihmisiä ja tehnyt ohjelmia, joissa tehdään hullunkurisia asioita. Ne ihan mahtavat tunnettuihin ihmisiin liittyvät jutut tapahtuvat siis siellä. Ajattelin, että kaikki telkkarissa nähdyt jutut muistetaan, hän kertoo vaikeudesta, johon törmäsi.

Valheen esittäminen televisiossa ei kuitenkaan jännittänyt, sillä kuten asiaan kuuluu, myös valheeksi osoittautuvassa tarinassa piilee osa totuutta.

– Mutta kyllähän se jännitti etukäteen, miten osaa kertoa jutut samalla tavalla, ettei paljastu kehonkielestä tai naaman nykimisestä, myöntää Veitola, joka on arvuutellut ja tulkinnut pienimpiäkin eleitä istuessaan Masked Singer Suomi -ohjelman panelistin paikalla.

Veitolan jos kenen voisi olettaa olevan hyvä aistimaan, milloin joku puhuu totta ja milloin ei. Hän kertoo kuitenkin toisinaan törmänneensä ihmisiin, joiden kohdalla hänen on ollut todella vaikeaa päästä jyvälle, valehtelevatko he vaiko eivät.

– On ollut niin, että olen miettinyt jostain ihmisestä, että on tosi vaikeaa sanoa, onko hän umpirehellinen vai patologinen valehtelija. Se on aika kiinnostava tunne ja sellaisia tulee tosi harvoin, mutta joskus kuitenkin, hän pohtii.

Kuutamolla-ohjelman uusi kausi alkaa lauantaina 16. tammikuuta klo 21 MTV3-kanavalla! Ensimmäisen jakson vieraina nähdään Maria Veitola, Jorma Uotinen ja Jaakko Saariluoma.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja