Maria Veitola muistelee viisi vuotta sitten menehtynyttä Perttu Häkkistä: "Kannatankin aktiivisesti kuolleista puhumista"

Toimittaja Maria Veitolan kollega ja ystävä toimittaja Perttu Häkkinen kuoli pyöräilyonnettomuudessa vuonna 2018.

Toimittaja-muusikko-kirjailija Perttu Häkkinen kuoli tapaturmaisesti 12. elokuuta 2018 kaaduttuaan polkupyörällä. Hänet löydettiin Hakaniemenrannasta, ja hän oli kuollessaan 39-vuotias. 

Kuolemansyytutkimuksen tulosten mukaan Häkkinen kuoli vammoihin, jotka hän sai päähänsä kaaduttuaan pyörällä. 

Tänä vuonna hänen kuolemastaan tulee kuluneeksi viisi vuotta. Hänen kollegansa ja ystävänsä toimittaja Maria Veitola on julkaissut Instagramissa 12. elokuuta muistoja Häkkisestä. 

– Tutustuimme, kun Perttu tuli mukaan Nelosen Maria! -show'n tiimiin taustatoimittaja-käsikirjoittajaksi. Hän teki myös mieletöntä Musiikin lahja -ohjelmaa Radio Helsinkiin aikana, jolloin toimin kanavan päätoimittajana. Perttu on mielessäni usein, ja tänä kesänä olen kuunnellut taas hänen vanhoja radio-ohjelmiaan Yle Areenasta. Suosittelen niitä lämpimästi. Esimerkiksi jakso, jossa Perttu haastattelee Miki Liukkosta, on ajankohtainen ja riipaisevan koskettava, Veitola kirjoitti. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Veitola kirjoittaa ajattelevansa, että ihmiset elävät niin kauan kuin heitä muistellaan.

– Siksi kannatankin aktiivisesti kuolleista puhumista ja heidän muistelemistaan. Yhteys kuolleisiin on mahdollista säilyttää niin kauan kuin yhteyttä vaalitaan. Ei unohdeta edesmenneitä ja edelläkävijöitä, Veitola muistutti. 

Syksyllä 2023 ilmestyy teos nimeltään Perttu Häkkinen – Valonkantaja (Salakirjat), jossa Veitolan mukaan erilaiset, Häkkisen elämässä mukana olleet ihmiset jakavat muistojaan Häkkisestä. 

– Kirjoitin itsekin kirjaan pienen tekstin, jossa kerron myös, missä Perttu ilmestyi minulle hänen kuolemansa jälkeen jokin aika sitten, Veitola kirjoitti.

Häkkinen työskenteli muun muassa Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä, YleX:ssä, Radio Helsingissä ja Yle Puheessa.

Taiteilijanimeä Randy Barracuda käyttänyt Häkkinen oli musiikkipiireissä tunnettu vuonna 1998 perustetusta elektronisen musiikin yhtyeestä nimeltä Imatran Voima. Yhtye esiintyi viimeisen kerran Flow Festivalilla Häkkisen kuolemaa edeltäneenä perjantai-iltana.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat