Mainos

HS: Perttu Häkkisen vaimo arvasi jonkin olleen pielessä, kun puoliso ei palannut yöksi kotiin – "Hollannissa kaikki pyöräilevät ilman kypärää, kuka kuolee näin?"

0:47

Toimittaja, muusikko ja kirjailija Perttu Häkkinen kuoli tapaturmaisesti elokuussa kotimatkallaan Flow-festivaaleilta. Helsingin Sanomien artikkelissa Häkkisen vaimo Linda Fortmann Häkkinen kertoo sunnuntaista, jona poliisit saapuivat ovelle.

Video: Tuntematon taiteilija teki Perttu Häkkiselle näyttävän kunnianosoituksen

Linda Fortmann Häkkinen arvasi, että jotain oli pielessä, kun Perttu Häkkinen ei ollut palannut yöksi kotiin festivaaleilta. Poliisit saapuivat perheen ovelle kertomaan uutiset kello 8.30.

– Kuka kuolee pyöräilemällä? Hollannissa kaikki pyöräilevät, ilman kypärää. Kuka kuolee näin? Fortmann Häkkinen ajatteli.

Fortmann Häkkinen on kotoisin Hollannista. Hän tapasi Perttu Häkkisen alun perin kotikaupungissaan Rotterdamissa.

Kuolemansyytutkimus Google Translatella

Kuolemansyytutkimuksen tulosten mukaan Perttu Häkkinen kuoli vammoihin, jotka hän sai päähänsä kaaduttuaan pyörällä.

Poliisi kertoi kuolinsyyn vaimolle myöhemmin puhelimitse. Poliisi oli kääntänyt kuolemansyytutkimuksen Google Translatella ja luki sen Fortmann Häkkiselle ääneen.

– Otin yhteyttä kaikkiin sellaisiin, jotka saattoivat tietää, mitä oli tapahtunut. Puhuin lopulta puhelimessa sen tuntemattoman miehen kanssa, joka löysi Pertun maasta makaamasta ja soitti ambulanssin. Kiitin häntä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.