Mainos

Maria Guzenina myöhästymisestä: Olen jo tottunut odottamaan pettymyksiä Länsimetrolta

Espoon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina (sd.) sanoo jo tottuneensa odottamaan pettymyksiä Länsimetron osalta. Länsimetro Oy ilmoitti perjantaina, että liikennöinnin aloitus viivästyy jälleen.

– Uusi toimitusjohtaja on toivottavasti oppinut vanhoista virheistä ja nojaa nyt arvionsa johonkin valistuneeseen tietoon, että enää syyskuun päivämäärää ei jouduttaisi muuttamaan, Guzenina sanoo.

Länsimetro Oy kertoi perjantaina hallituksen kokouksen jälkeen, että länsimetron liikenteen alkaminen siirtyy syyskuulle. Virallisen aikataulun mukaan liikennöinnin olisi pitänyt alkaa elokuun puolivälissä. Alun perin metron piti kulkea jo viime kesänä.

Vaikka Espoo omistaa Länsimetro Oy:stä noin 85 prosenttia ja Helsinki noin 15 prosenttia, omistajat eivät ole nähneet Länsimetro Oy:n tilaamaa selvitysraporttia. Raportissa on selvitetty muun muassa sitä, miksi metrohankkeen kustannukset ovat nousseet hankesuunnitelmasta ja miksi metron avaaminen on viivästynyt.

Salaamista on perusteltu muun muassa sillä, että raportti saattaa sisältää tietoja, jotka voivat aiheuttaa yhtiölle tai omistajakaupungille vahinkoa.

Guzeninan mukaan olisi kohtuullista, että luottamushenkilöt saisivat raportista tietoa viimeistään, kun metron liikennöinti alkaa.

– Luottamushenkilöillä pitää olla siinä vaiheessa käsitys, mitä on tapahtunut. Ihan senkin vuoksi, että metron kakkosvaihe voidaan hoitaa kunnolla. Tällaisia virheitä ei ole varaa tehdä tulevaisuudessa eikä olisi ollut nytkään, hän sanoo.

Helsingin konsernijaoston puheenjohtaja Tuomas Rantanen sanoo, että Helsingin konsernijaosto päättää seuraavissa kokouksissaan, mitä se vaatii Länsimetro Oy:n yhtiökokouksessa. Yhtiökokous on toukokuun lopussa. Rantasen oma kanta on se, että kaikki selvitykset pitää julkistaa ennen pitkää. Viimeistään ne on julkistettava Rantasen mukaan silloin, kun länsimetroon liittyvät oikeudenkäynnit ovat päättyneet.

Ennen sitä konsernijaostojen olisi saatava nähdä selvitykset ja päättää, voiko jotain julkistaa jo heti, Rantanen katsoo.

Länsimetro oli aiemmin luvannut valmista jo kesäkuuksi.

1:52

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja