Mainos

Länsimetron valvontajärjestelmän luovutus ei sujunut aikataulussa – alkaako liikennöinti edes tänä vuonna?

Länsimetron liikennöinti uhkaa taas viivästyä, kertoo Länsiväylä. MTV Uutisten tavoittaman HKL:n johtajan mukaan vasta kaksi kymmenestä valvontajärjestelmästä on tuotantokunnossa.

Länsiväylän mukaan radan rakentamisesta vastaava Länsimetro Oy pystyi viime viikolla luovuttamaan vain osia metrotyömaasta Helsingin kaupungin liikennelaitokselle.

HKL sai perjantaina käyttöönsä Espoon kaikki kuusi asemaa, mutta luovuttamatta jäi Helsingin kaksi asemaa ja valvontajärjestelmä, joka on käytännössä koko metron hermokeskus, lehti kertoo.

Tosin maanantaina HKL sai käyttöluvan myös Helsingin asemien osalta. 

Vielä kuukausi sitten kerrottiin, että länsimetron liikennöinti näyttäisi alkavan suunnitellusti tässä kuussa. HKL oli aiemmin laskenut, että sille riittäisi neljä viikkoa aikaa järjestelmän haltuun ottamiseen, mutta valvontajärjestelmän uupuminen hidastaa todennäköisesti myös metron käyttöönottoa, Länsiväylä ennakoi.

Länsiväylän haastattelema Länsimetron hallituksen puheenjohtaja Olli Isotalo ei uskalla varmuudella sanoa, että liikennöinti alkaisi edes tämän vuoden aikana.

Helsingin Sanomat kysyi länsimetron aukeamisesta sekä Länsimetro Oy:n toimitusjohtajalta Ville Saksilta että HKL:n toimitusjohtajalta Ville Lehmuskoskelta. Kumpikaan heistä ei suostunut arvioimaan, kuinka kauan metron aukeamiseen menee.

HKL: Metro käyntiin "lähitulevaisuudessa"

Saksin mukaan arvion voi tehdä vain HKL, joka johtaa käyttöönottoa. MTV Uutisille Lehmuskoski suostui arvioimaan aikatauluakin.

– Näyttää siltä, että kyllä metro saadaan palvelemaan asiakkaita lähitulevaisuudessa, arvioi Lehmuskoski.

Hän kuitenkin huomauttaa, että täysipainoinen harjoittelu voidaan käynnistää vasta, kun koko valvontakoneisto toimii. Nyt Lehmuskosken mukaan vain kaksi kymmenestä valvontajärjestelmästä on tuotantokunnossa.

– Länsimetroa, niin kuin koko metrojärjestelmää, käytetään valvomojärjestelmien kautta ja näitä järjestelmiä ei ole vielä saatu toimintakuntoon. Odotamme Länsimetro OY:ltä merkittävää panostusta, että valvomojärjestelmät saadaan kuntoon ja se tietysti tehdään yhteistyössä Länsimetron ja HKL:n kanssa. 

Pelastuslaitokset ovat varautuneet järjestämään pelastusharjoituksen Länsimetron osalta viikolla 38. 

Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään kulkevan länsimetron ykkösvaiheen piti alun perin avautua jo viime vuoden elokuussa, mutta useat tekniset puutteet ovat viivyttäneet sitä.

Lähivuosina metroa jatketaan Espoon Kivenlahteen asti.

Artikkeliin on lisätty Lehmuskosken MTV Uutisille antamat kommentit.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.