Kaisa Mäkäräisen sijaan uhkaajana oli "väärä" kilpailija – takaa-ajon kakkonen yllättyi maalisuoralla

Kaisa Mäkäräisen lopettaminen jättää kansainväliseen naisten ampumahiihtoon suuren aukon. Siitä olivat yhtä mieltä niin Kaisa Mäkäräisen Suomen maajoukkuetoverit kuin hänen ulkomaiset kilpasiskonsa.

Mäkäräisen tuntee epäilemättä parhaiten 32-vuotias Mari Eder, joka on Suomen joukkueessa kulkenut pitkän yhteisen matkan.

–  Ollaan varmaan 15 vuotta menty. Kyllä siinä on monenlaista muistoa ollut.

Eder, tyttönimeltään Laukkanen, on ollut Mäkäräiselle hyvä adjutantti ja ottanut parhaimmillaan kaksi maailmancup-voittoa Oslossa maaliskuussa 2017.

–  Loppupeleissä parhaat muistot Kaisasta ovat varmaan urheilun ulkopuolelta, kun kohtaa ihmisen urheilun takana, lauantain takaa-ajon 44:s Eder sanoi.

Hän tiesi Mäkäräisen lopettamispäätöksestä ennen lauantaita.

–  Kaisahan on ollut yhtä kuin Suomen ampumahiihto, että sellainen merkitys. 15 vuoden aikana maajoukkueessa on vaihtunut urheilijoita valmentajia ja huoltajia.

Oman uransa jatkosta Eder ei sanonut mitään varmaa.

–  Sillä ei ole niin väliä.

"Haikea fiilis"

Lauantain takaa-ajossa 39:nneksi yltänyt Suvi Minkkinen on hyvällä ammunnallaan vakiinnuttanut itsensä kauden mittaan maailmancupin pisteille.

–  Totta kai on haikea fiilis, vaikka Kaisan lopettamista olin vähän aavistellut. Hienoa, että ehdin hänen kanssaan muutaman vuoden kiertää kisoja, Minkkinen kertoi.

Takaa-ajon kakkonen Selina Gasparin oletti, että hurjasti kirinyt Mäkäräinen kirii sveitsiläisen ja kärkisijoista kamppailleen Italian Lisa Vittozzin ohi.

Gasparin jaksoi kakkoseksi, mutta kun hän maalisuoralla katsoi taakseen, hän näki "väärän" kilpailijan, Vittozzin.

–  Olin varma, että Kaisa tulisi maaliin kolmantena, Gasparin sanoi.

Mäkäräisen kanssa vuosien mittaan paljon harjoitellut Venäjän Jekaterina Jurlova-Percht oli hyvän ystävänsä lopetuspäätöksestä haikean surullinen, mutta myös iloinen.

– Olen onnellinen Kaisan puolesta, ja toivotan hänelle onnea uudessa elämänvaiheessa. Paras muistoni Kaisasta on Kontiolahden MM-kisoista 2015, kun voitin normaalimatkan maailmanmestaruuden, Jurlova-Percht sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat