Mari Ederillä karmaiseva kilpailu – ruotsalaissiskokset upeassa vireessä

7:06
Videolla Tulosruudun raportti Kontiolahden ensimmäisien kilpailujen toisesta kisapäivästä.

Ruotsin Hanna Öberg on voittanut ampumahiihdon naisten maailmancupin 7,5 kilometrin pikakilpailun Kontiolahdella.

Kauden toisen cup-voittonsa sakottomalla ammunnalla ottanut Öberg kukisti toiseksi sijoittuneen Ranskan Anais Chevalier-Bouchet'n vajaalla kymmenellä sekunnilla. Kolmas oli Hanna Öbergin pikkusisko Elvira Öberg. Suomen Mari Eder epäonnistui ampumapaikoilla, kun hänelle tuli yhteensä seitsemän ohilaukausta. Eder ei yltänyt 60 parhaan joukkoon eli karsiutui sunnuntain takaa-ajosta.

"Valtavan iso pettymys"

Ederin kisa tärveltyi jo makuupaikalla, jolta hän laukoi ohi ensimmäisen, toisen ja viimeisen kutinsa. Hän yritti kilpailulle uuttaa suuntaa pystypaikalta, mutta ohilaukauksia tuli vielä yksi lisää.

–  Valtavan huono suoritus ja valtavan iso pettymys, Kontiolahden maailmancupin sprintissä 2014 parhaimmillaan kolmanneksi sijoittunut Eder sanoi Ylen haastattelussa.Tuuli häiritsi Kontiolahden ampumahiihtostadionilla, mutta aseensa tähtäintä napsuilla siirtänyt Eder ei laittanut epäonnistumistaan sen piikkiin.

–  Oli niin monelta tasolta niin huono suoritus, etten edes tiennyt, että sellainen taso on olemassa, Eder ruoski itseään.Hänen sijoituksensa oli suomalaisnelikosta pikakisan huonoin. Edelle ehtivät kaksi sakkoa ampunut Suvi Minkkinen, kahden sakon Erika Jänkä ja kolme kutia ohi ampunut Sanna Laari. Kukaan suomalaista ei selviytynyt sunnuntain takaa-ajoon.

Öbergien juhlaa

Olympiavoittaja ja maailmanmestari Hanna Öbergillä ei ollut ennen tätä kautta voittoa maailmancupin sprintistä. Nyt hänellä on niitä kaksi, molemmat alkukaudesta Kontiolahdelta. Maailmancupia johtava Öberg pohjusti ykkössijansa erinomaisella ammunnalla.

–  Oli vähän tuulista, mutta tunsin oloni varmaksi, Öberg kertoi Ylelle. Hänen pikkusiskonsa Elvira ylsi ensimmäistä kerta urallaan maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon. Se ilahdutti isosiskoa.

–  Hän on niin vahva, voittaja kehui Elvira Öbergiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja