Ruotsin olympiavoittajille karmea epäonnistuminen ampumahiihdossa – saivat kovaa ryöpytystä: "Mitä oikein tapahtuu?"

Ruotsin ampumahiihdon olympiavoittajasiskokset Elvira ja Hanna Öberg ampuivat maailmancupin Holmenkollin pikakisassa peräti seitsemän ohilaukausta makuuammunnasta. Erityisesti Elvira Öbergin suoritus sai kritiikkiä.

Kilpailun voitti Norjan Tiril Eckhoff ennen Itävallan Lisa Hauseria. Kisan kolmas oli Norjan Marte Olsbu Röiseland. Suomalaisista Nastassia Kinnunen oli 21:s, Mari Eder 22:s ja Erika Jänkä keskeytti kisan.

Ruotsalaisten osalta päivä oli erityisen heikko. Paras ruotsalainen oli Stina Nilsson, joka oli 16:s. Elvira Öberg tuli maaliin Nilssonin jälkeen. Muut ruotsalaiset jäivät 20 parhaan ulkopuolelle. Öberg oli vain seitsemän sekuntia kräjestä, kun hän tuli makuuammuntaan. Tulos oli kuitenkin synkkä, sillä hän ampui kolme ohilaukausta viidestä.

– Kysymys kuuluu, että menikö maailmancupin kokonaiskisan voittomahdollisuudet siinä, SVT:n Ola Bränholm totesi lähetyksessä.

Asiantuntija Björn Ferry ei myöskään ollut vaikuttunut Öbergin suorituksesta.

– Eivät olleet lähellä, ne olivat kolme karua ohilaukausta, Ferry totesi.

Jopa Norjan lähetyksessä ladottiin kritiikkiä Öbergille.

– Se on todellakin yksi heikoimmista sarjoista, joita olen nähnyt, NRK:n Ola Lunde sanoi.

Öberg selitteli kisan jälkeen, että hän luki tuulen väärin. Hetkeä myöhemmin Öbergin isosisko Hanna tuli makuuammuntaan. Hänen suorituksensa oli vieläkin huonompi, kun tuloksena oli vain yksi osuma.

– Mitä oikein tapahtuu? Se olisi ollut ohilaukaus pystyammunnassa. Tuo on kurjaa ampumista, Bränholm sanoi.

Kisassa kolmanneksi tullut Röiseland on nyt askeleen lähempänä maailmancupin kokonaisvoittoa. Öberg on norjalaista perässä yli sata pistettä, kun kautta on jäljellä kaksi kilpailua. Naisilla on vielä jäljellä lauantaina takaa-ajo sekä sunnuntaina yhteislähtökilpailu. 

Lue myös:

    Uusimmat