ManU-tähti teki tempun, jollaisesta sai ensimmäisenä kärsiä HJK – ”Siellä oli selkeästi tilaa”

Manchester Unitedin Marcus Rashford säkenöi keskiviikon Mestarien liiga -kierroksella. Vaihdosta kentälle tullut Rashford, 22, ampui hattutempun vain 18 minuutissa ja johti Unitedin 5–0-voittoon RB Leipzigista.

Rashford tuli kentälle 63. minuutilla tilanteessa 1–0 korvaten Mason Greenwoodin

74. minuutilla Rashford karkasi läpiajoon ja sijoitti pallon verkkoon. Tilanne liputettiin ensin paitsioksi, mutta videotarkastalun jälkeen maali hyväksyttiin. 78. minuutilla Rashford murtautui jälleen läpi ja laukoi pallon maaliin.

Hattutemppunsa mies täydensi ottelun lisäajalla lähietäisuudeltä.

Kaikki Rashfordin maalit voit katsoa pääkuvan maalikoosteesta.

Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjär oli syystäkin tyytyväinen englantilaiskärjen otteisiin.

– Marcus näytti, että hän pystyy keskittymään siihen, mikä on tärkeää. Kentällä ja sen ulkopuolella. Hän oli tänään loistava tultuaan kentälle, Solskjär sanoi BBC:n mukaan.

Rashford on viime aikoina kunnostautunut kotimaassaan myös jalkapallon ulkopuolella. Englantilainen on kampanjoinut voimakkaasti ilmaisen kouluruoan puolesta.

Rashfordin hattutemppu olisi voinut täyttyä jo aikaisemmin, kun United sai rangaistuspotkun. Rashfordin sijaan pallon laukoi verkkoon 87. minuutilla Anthony Martial.

Rashford paljasti, että laukojasta keskusteltiin.

– Vähän. Luotan kuitenkin Anthonyyn laukojana, joten siinä ei ollut ongelmaa.

Omaa rooliaan Rashford kommentoi vaatimattomasti.

– Luulen, että manageri halusi minut kentälle tuomaan lisää tempoa. Se tarkoittaa juoksemista pystyyn. Siellä oli selkeästi tilaa.

Rashfordin hattutemppu on varsin harvinainen Mestarien liigan historiassa. Ennen englantilaista vain neljä pelaajaa on pystynyt tekemään kolme maalia tultuaan vaihdosta kentälle.

Tempussa ovat onnistuneet tilastopalvelu Optan mukaan Kylian Mbabbe, Walter Pandiani, Joseba Llorente ja suomalaisittain katkerasti Uwe Rösler.

Rösler nimittän nosti nimensä Mestarien liigan historiaan vuonna 1998 olemalla sarjan ensimmäinen hattutempun tehnyt vaihtomies.

Kaiserslauternia edustanut Rösler tuli kentälle 37. minuutilla ja  upotti kolmella maalillaan HJK:n Mestarien liigan lohkovaiheen ottelussa 9. joulukuuta 1998.

Ottelu päättyi Kaiserslauternin 5-2-voittoon. HJK:n maaleista vastasivat helsinkiläiset 1-0-johtoon vienyt Jari Ilola ja Luiz Antonio.

Kauteen 2002-2003 uransa lopettanut Rösler toimii nykyisin Fortuna Düsseldorfin päävalmentajana 2. Bundesliigassa.