ManU-sankari villitsi Old Traffordin: juhli viime hetkien voittomaalia pelti paljaana

Jalkapallon Englannin Valioliigan kärkijoukkue vaihtui ainakin vuorokaudeksi, kun Manchester City teki juurikin tarvittavan hakemalla 1–0-vierasvoiton Bournemouthista. Manchesterin toinen suurseura United varmisti voittonsa viime hetkillä.  

City on kaksi pistettä edellä Liverpoolia, joka pelaa kauden 29. liigapelinsä sunnuntaina kohtaamalla paikallisvihollisensa Evertonin.

Liigan keskivaiheilla majaileva Bournemouth ei saanut ottelussa aikaan laukaustakaan, kun Cityllä niitä oli 23. Maalia kohti vieraat saivat seitsemän, ja niistä tiensä verkon perukoille löysi Riyad Mahrezin kuti ottelun 55. minuutilla. Mahrez tuli peliin avauspuoliajan lisäajalla, korvaten loukkaantuneen Kevin de Bruynen.

City vei pelin pallonhallinnan muhkein prosenttilukemin 82–18.

–  Suunnitelmissa ei ollut olla ilman palloa noin (paljon), mutta he (City) tekevät harvoin virheitä. Odotat virhettä, jotta voit iskeä vastahyökkäyksellä. Mutta he tekivät hyvin vähän virheitä, Bournemouthin päävalmentaja Eddie Howe kuittasi yksipuolisuuden BBC:lle.

–  Meidän oli oltava hyvin kärsivällisiä. Pystymme aina luomaan paikkoja, mutta tällaista tämä aina on, maalintekijä Mahrez puolestaan totesi BBC:lle.

–  Liverpool pelaa sunnuntaina, katsotaan mitä tulee. Mutta pitkä on matka vielä, laitamies täydensi vielä kärkitaistosta. 

Manchesterin toinenkin rutisti odotetun voiton, kun United venyi 3–2-kotivoittoon putoamisviivalla sinnittelevästä Southamptonista. Voittomaalin teki 88. minuutilla Romelu Lukaku.

ManU ei ole vieläkään hävinnyt liigapeliä joulun alla ruoriin astuneen Ole Gunnar Solskjärin valmennuksessa. Tuorein voitto nosti sen jo sarjaneloseksi, kun Arsenal otti pisteen paikallistaistosta Tottenhamin kanssa.

Draamaa tihkunut pohjois-Lontoon derby päättyi 1–1-tasatulokseen, kun Tottenhamin kärkitähti Harry Kane kuittasi rangaistuspotkulla Aaron Ramseyn tekemän Arsenal-johtomaalin. Loppuvaiheissa Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang hukkasi rangaistuspotkun ja Arsenalin Lucas Torreira katseli punaista korttia.

Sarjakolmonen Tottenham on kymmenen pisteen päässä Citystä. Arsenal on puolestaan neljä pistettä Tottenhamista ja pisteen Manchester Unitedista. 

Lue myös:

    Uusimmat