Manserock-kirjailija taustoitti MTV:lle syitä Popedan lopettamiseen: "Helsinkiläiset eivät ole oikeastaan koskaan ymmärtäneet"

Popeda lopettaa – Manserockin asiantuntija kommentoi legendaarisen bändin merkitystä 6:08
Näin Manserock-kirjailija Jari Korkki luonnehtii Popedan musiikkia.

Legendaarinen kotimainen yhtye Popeda laittaa ensi syksynä keikkavermeet naulaan. Yhtye ilmoitti tänään soittavansa viimeisen keikkansa Tampereen Ratinan stadionilla syyskuussa 2023.

Tietokirjailija Jari Korkki kertoo, ettei bändin lopetusilmoitus tullut hänelle yllätyksenä.

– Pikkulinnut lauloivat viime viikolla, että tällainen ilmoitus saattaa olla tulossa. Aika aikansa kutakin. Satuin puolitoista viikkoa sitten tapaamaan Paulin (Mustajärvi) ja hän kertoi, että ilman Popedaa hän olisi jäänyt Locomolta metallimiehen puuhista eläkkeelle vuosi sitten ja laulaisi nyt karaokebaareissa karaokea. Mutta sitten toteutuikin toinen vaihtoehto eli Popeda.

Korkki kirjoitti aiemmin tänä vuonna tietokirjan Manserock jäi soimaan. Manserock on yleisnimitys tamperelaisten rockmuusikoiden tekemälle musiikille. Käsitteellä viitataan useimmiten 1970-lukuun, jolloin monet tamperelaisyhtyeet ponnistivat kuuluisuuteen. Kansien välistä löytyy luonnollisesti myös Popedaa käsittelevä osionsa.

Korkki kuvailee, että hän osasi aavistella uutista jo ennen kuin kuuli asiasta edes huhuja. Pate Mustajärvi ei enää nauttinut kiertue-elämästä.

– Pauli on aika julkisestikin puhunut siitä, että bändin kanssa kiertäminen on nähty. Hänhän on jo vuosia kulkenut keikoille omalla autolla. Hän ei ole enää nauttinut keikkabussielämästä. Eihän Pate aio musiikin tekemistä lopettaa.

Mustajärvi on tehnyt Ari ”Kankku” Kankaanpään kanssa teatterikeikkoja, eikä Mustajärvi aio ainakaan Korkin tietämyksen mukaan niitä lopettaa.   

"Helsinkiläiset ei ole koskaan tajunneet Popedaa"

Poko Records -levy-yhtiön juuri perustaja Epe Helenius nimesi yhtyeen aikoinaan"Suomen The Rolling Stonesiksi". Sittemmin bändiä on luonnehdittu myös äijämusiikiksi ja yritettiinpä sitä yhtyeen alkuvuosina tunkea myös punk-muottiin. Haluaa Popedan lokeroida mihin genreen tahansa, Popeda on aina edustanut ylpeästi ainakin tamperelaisuutta.

– Helsinkiläiset eivät ole oikeastaan koskaan ymmärtäneet Popedaa. Tampereella ajatellaan, ettei Popedasta tarvitse tykätä yhtään, mutta se on kuitenkin meidän Popeda ja meidän Pate.

Popedan taival on kestänyt yli 45 vuotta. Bändi on levyttänyt 20 studioalbumia ja myynyt 750 000 äänitettä.

Lue myös:

    Uusimmat