Popedan ura päättyy syksyllä 2023 – asiasta päättänyt Pate Mustajärvi jatkaa soolouralla: "On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona"

Popeda lopettaa – Manserockin asiantuntija kommentoi legendaarisen bändin merkitystä 6:08
Popeda lopettaa – Manserockin asiantuntija kommentoi legendaarisen bändin merkitystä

Popeda-yhtye lopettaa 45-vuotisen matkansa vuonna 2023. 

Ikoninen Popeda-yhtye lopettaa 45-vuotisen taipaleensa Tampereen Ratinan konserttiin syyskuussa 2023. Konsertti kulkee nimellä Ratinasta poikki. 

Yhtyeen promoottori Taija Holm kertoi MTV Uutisille, että päätös yhtyeen lopettamisesta on yhtyeen keulakuvan ja solistin Pate Mustajärven. Mustajärvi aikoo jatkaa soolouraansa, mutta Popedan kanssa kiertäminen loppuu.

Mustajärven mukaan Popeda aikoo räjäyttää pankin tulevan festarikesän päätteeksi. 

– Kyllä, pitää paikkansa, että Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin  räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys, Mustajärvi kiteytti.

Mustajärvi kertoi Instagramissa 8. marraskuuta tehneensä päätöksen tänä keväänä. 

– Tein tämän päätöksen ja kerroin siitä bändille ja tekniikalle viime keväänä. Taisi olla maaliskuun palaverissa, Mustajärvi kirjoitti Instagramissa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yhtyeen tiedotteessa Mustajärvi kertoi, että kun asioita tekee tarpeeksi kauan, ne muuttuvat väkisinkin jossain vaiheessa rutiiniksi.

– Myös nämä rokkibändihommat. Silloin ei kykene enää samaan kuin bändin alkuaikoina. Mulla on kuitenkin kohta 67 vuotta ikämittarissa ja siitä 45 vuotta olen ollut tien päällä. Koko sinä aikana Popeda on pitänyt ainoastaan yhden 1,5 vuoden mittaisen tauon. On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona, Mustajärvi kertoi.

Mustajärvi kuvailisi Popedan matkaa paljon suuremmaksi kuin hän olisi ikinä osannut unelmoida.

 Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea. Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi. Ja jos jotain tapahtuu, kuulette siitä kyllä, Mustajärvi kertoi.

Popeda on yksi Suomen pitkäikäisimmistä aktiivisesti keikkailevista rock-yhtyeistä. Se on julkaissut 20 albumia ja sen levyjä on myyty liki 800 000 kappaletta. Popedaan kuuluu tällä hetkellä Mustajärven lisäksi  kitaristi Costello Hautamäki, basisti Alex Hautamäki, kosketinsoittaja Pate Kivinen ja rumpali Lacu Lahtinen.

Yhtyeen viimeinen keikka on Ratinassa, Tampereella, 2. syyskuuta vuonna 2023.

Juttua muokattu 8.11. klo 15.58: Lisätty promoottori Taija Holmin täsmennys, että päätös on Pate Mustajärven. Lisätty myös Mustajärven kommentti Instagram-päivityksestä ja muokattu otsikkoa. 

Lue myös:

    Uusimmat