Costello Hautamäki Popedan uudesta solistista: "Emme voisi ottaa tähän orkesteriin kauhean vakavia ihmisiä"

Pate Mustajärvi soittelee Popedan kitaristi Costello Hautamäelle erityisesti yhden asian takia 0:33
Katso videolta, minkä asian takia Pate Mustajärvi edelleen soittelee Popedan kitaristi Costello Hautamäelle.

Popeda jatkaa musiikkimatkaansa uuden laulajan kanssa tammikuussa 2024. Yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki kertoi MTV Uutisille, millä perusteilla solisti on valittu. 

Pate Mustajärvi jätti Popedan taakseen 2. syyskuuta Ratinan stadionilla silloisen kokoonpanon viimeisellä keikalla. Yhtye kuitenkin jatkaa matkaansa ilman Mustajärveä, ja uusi solisti julkistetaan 1. tammikuuta. 

Popedan kitaristi Costello Hautamäki kertoi MTV Uutisille 21. joulukuuta, että Popedan uusi laulaja on valittu musiikki edellä. 

– Laulusolistin pitää olla hyvä. Rockissa se tarkoittaa, että pitää olla palkeita ja keuhkoja sen verran, että lähtee rock’n’roll. Popedassa on varmaan ollut parikymmentä äijää näiden vuosien aikana, niin aina ollut ehtona se, että pitää ymmärtää Popedan filosofia. Esimerkiksi se, mitä hauskaa on Sukset-kappaleessa. Kappalehan on ihan älytön, mutta siinä pitää ymmärtää Popedan sisäinen huumori. Jos ei tällaisia asioita pidä hauskana, niin ei pärjää Popedassa. Emme voisi ottaa tähän orkesteriin kauhean vakavia ihmisiä, Hautamäki kertoi. 

Popeda jatkaa keikkailua uuden solistin kanssa tavalliseen tapaan, koska Hautamäen mukaan rokkibändiä ei oikein voi kirjahyllyynkään perustaa. 

– Kyllä rokkibändillä pitää olla toimintaa, jotta se on rokkibändi. Emme jää homehtumaan treenikämpälle, vaan lähdemme viemään Popedan ilon ja valon sanomaa ympäri Suomea.

Pestiin hakijoita oli kymmeniä: ehdotuksia tuli niin sosiaalisessa mediassa, sähköpostilla, puhelimessa kuin kasvotusten. Hautamäki suhtautui jokaiseen yhtä vakavasti ja tutustui hakijoiden laulutaitoihin ja taustoihin. 

– Kaikki kivet katsottiin. Sitten tapahtui pari kivaa sattumusta, ehkä kohtalo otti hieman ohjia käsiinsä ja toi eteeni laulusolistin. Sitten soitin bändin jätkille, että mitäs pidätte. Sitten, kun laulu- ja soittohommat menivät aivan putkeen, niin totesimme, että hän se on. 

Musisointia Pate Mustajärven kanssa yli 40 vuotta

Tällä hetkellä Popedan kokoonpanoon kuuluvat Hautamäen lisäksi hänen poikansa basisti Alex Hautamäki, rumpali Lacu Lahtinen ja kosketinsoittaja IP Kivinen.  

Marraskuussa 2022 uutisoitiin, ettei Mustajärvi jatkaa enää Popedan solistina. Hautamäen mukaan ei ole mitään tiettyä hetkeä, kun Mustajärvi olisi asiasta ilmoittanut, vaan tieto selkeni pikkuhiljaa. 

Hautamäki ja Mustajärvi ovat musisoineet yhdessä yli 40 vuotta, joten Hautamäki osasi arvella tämän suuntaisen uutisen tulevan. 

– Kyllä siinä tuntee toisen läpikotaisin. Näkee käytöksestä ja lauseista, että toinen väsyy, ja Mustajärven tapauksessa se oli aikansa kutakin. Yli 40 vuotta Popedan laulusolistina on äärettömän pitkä aika, kyllä se homma on täytetty ihan varmasti Mustajärven osalta. Minähän en Popedan soittamista lopeta ennen kuin on metri maata päällä.

Hautamäellä on myös nyt jo aikuisten poikiensa Alexin ja Jimin kanssa Costello and Rock´n Roll Boys -bändi, joka oli 19 keikan kiertueella loppuvuodesta 2023. Molemmat pojat ovat musisoineet alle kouluikäisistä lähtien ja kasvaneet Popedan keskellä. 

– He ovat sisäistäneet hyvin Popedan filosofian. He ovat nähneet rokista kaikki puolet, Hautamäki kertoi. 

Hautamäki nähdään ensimmäistä kertaa myös valkokankaalla tapaninpäivänä 26. joulukuuta ensi-iltansa saavassa Huijarit-komediaelokuvassa, jossa hän tekee nopean piipahduksem.

Katso videolta, minkä asian takia Pate Mustajärvi edelleen soittelee Popedan kitaristi Costello Hautamäelle.

Lue myös:

    Uusimmat