Manchester Unitedin seuralegenda oli lähellä siirtyä Barcelonaan keväällä 2008 – ”Sanoin aina haluavani pelata ulkomailla”

Manchester Unitedin ja Englannin maajoukkueen entinen puolustaja Rio Ferdinand on paljastanut torjuneensa mahdollisuuden siirtyä Barcelonaan vuonna 2008. Ferdinand uskoi tuolloin siirron olevan liian suuri riski espanjalaisjätin ollessa keskellä muutosprosessia.

Ferdinandilla oli tuohon aikaan yhteys Barcelonaan ja seuran silloiseen päävalmentajaan Frank Rijkaardiin. Manchester United pudotti samoihin aikoihin Barcelonan Mestarien liigan välierissä ja eteni lopulta kilpailun voittoon asti.

– Puhuin Rijkaardin kanssa pukukoppikäytävällä Barcelonassa pelatun ottelun jälkeen. On olemassa etiketti, mutta saat toisen puheista ydinpointin silti selville, Ferdinand kertoi BT Sportille.

– Se kävi lähellä, keskusteluja käytiin agenttini kanssa. Barcelona oli koskettanut pohjaa. 

Barcelona ei ole tuoreeltaan vastannut Ferdinandin väitettä koskevaan kommenttipyyntöön, kertoo Reuters.

Seuraavalla kaudella Barcelona voitti Pep Guardiolan alaisuudessa ennennäkemättömän triplan: Mestarien liigan, La Ligan ja Espanjan cupin.

Nyt 41-vuotias Ferdinand kertoo Barcelonan pudottamisen ja lopulta myös Mestarien liigan voittamisen rohkaisseen häntä jäämään Englantiin.

– Me voitimme heidät ja etenimme Mestarien liigan voittoon, joten miksi olisin jättänyt heidät (Manchester Unitedin) mennäkseni toiseen joukkueeseen.

– Sanoin aina haluavani pelata ulkomailla, mutta ainoa estävä asia olisi, jos menestyisin kotimaassani. Olin onnekas löytäessäni Manchester Unitedin kaltaisen mahtavan seuran. Minun olisi ollut lähes mahdotonta lähteä sieltä.

Samana kesänä, kun Ferdinand jäi Manchesteriin, hänen puolustajatoverinsa Gerard Pique palasi Manchesterista Barcelonaan. Katalonialaisseura oli erottanut heikon kauden päätteeksi Rijkaardin ja palkkasi päävalmentajaksi nuoren ja nälkäisen Guardiolan.

Uuden päävalmentajan alaisuudessa rakentui joukkue, jota pidetään yhtenä Euroopan kaikkien aikojen parhaista. Se voitti Guardiolan ensimmäisellä kaudella vuonna 2009 triplan ja kaatoi Mestarien liigan loppuottelussa Manchester Unitedin maalein 2–0.

Joukkueet kohtasivat uudelleen saman kilpailun loppuottelussa kaksi vuotta myöhemmin, jolloin Barcelona poistui jälleen voittajana Lionel Messin, Xavin ja Andres Iniestan näytellessä pääroolia. Ferdinand ei silti kadu päätöstään.

– Tuohon aikaan Messi oli vain kahdenkymmenen, Iniesta ja Xavi olivat vasta murtautumassa läpi. He eivät olleet tuolloin pelaajia, joita he olivat kolme tai neljä vuotta myöhemmin. Maisema oli tuolloin hyvin erilainen, mutta mikä seura se olikaan.

Ferdinand pelasi Manchester Unitedissa 12 kautta, joiden aikana hän voitti Valioliigan kuudesti.


Lue myös:

    Uusimmat